Sabah ofiste kahvemi almış masama dönüyordum, patron beni çağırdı. Ciddi bir iş konuşması gibi başladı ama tam giderken omzuma dokundu ve ‘Seninle daha fazla çalışmak istiyorum’ dedi. Şimdi bu cümledeki anlamdan mı, hareketinden mi kuruntu yapıyorum bilemedim. Sizce ne yapayım?
aynı şeyi yaşadım, o omuz dokunuşu resmen geçiş noktası gibi. önce böyle bi dostça temas, sonra yavaşça sınırları zorlamaya başlıyorlar. kesin niyetini anlamaya çalış derim.
patronun zaten böyle hareketleri var mıydı, yoksa bu tamamen yeni mi? bi kere olan bi hareket mi yani?
@caybardakta aslında ilk kez olmuyor. geçen ay bir toplantı çıkışında da elini omzuma koymuştu, o zaman da garip gelmişti ama üstünde durmamıştım ![]()
@uykuarasi ya bu kadar kesin konuşmasanıza. belki adam ciddi biçimde işten memnun, hemen her teması niyet diye etiketlemek yanlış bence.
iş yerinde fiziksel temas genelde profesyonellik sınırlarını geçiyor olarak algılanır. bu tip durumlarda İK’ya durumu bildirip bir kayıt bırakmak ileride yaşayabileceğiniz sıkıntılar için güvenli olur. var olan tutumun devamı durumunda yazılı bir geri bildirim isteyebilirsiniz.
olaydan ziyade sen nasıl hissettin? rahatsız olduysan direkt dile getir; yüz yüze diyemiyorsan mail üzerinden kibarca bir sınır çiz. ne olur ne olmaz.
ya bu tarz başlıkları hep görüyoruz ama anlamadığım, neden o an bi şey demiyorsunuz? adam elini attıysa, ‘rahatsız oldum’ de bitir.