Patronla aramı bozmaya çalışıyor

Bir iş arkadaşım var, ne zaman bir problem çıksa çözmek yerine topu bana atıyor. Geçen gün patronumuza toplantıda ‘Aslında tüm hatayı X düzeltmeliydi ama olmadı galiba’ dedi. Açık açık beni kötü gösteriyor gibi geliyor. Direkt tartışmaya girersem daha tolere edilemez birine mi dönüşürüm? Siz olsanız ne yapardınız?

9 Yanıt

9

bunun benzerini yaşadım aslında. bizim iş yerinde biri sürekli herkesin görevini toparlamamıza göz yumuyordu ama sonra sürekli toplantılarda başkalarını işaret ediyordu. açık açık patronu köşeye çekip anlatmıştım, yoksa daha beter olacaktı. riske değer mi sana bağlı.

bu kişi sürekli mi yapıyor? yani bu ilk defa mıydı yoksa hep seni mi hedef alıyor?

@iki_dakika aslında ilk değil, ara ara yapıyor bunu. ama bu kadar bariz ilk defa fark ettim diyebilirim.

@bugun_degil biraz da kişinin tarzına ve patronla ilişkiye bağlı. bazı yerlerde bunu yapmak yalnızca seni daha kötü duruma düşürebilir. her zaman hemen konuşmak çözüm değil.

şey ama başlık biraz abartı olmuş gibi patronla arayı bozmaya çalışıyor çok net olmuş. belki sadece sallıyordur hatasını saklamak için? :roll_eyes:

kurum içi iletişimde böyle durumlarda genelde doğrudan diyalog öneririm. bu kişiyle bire bir önce konuşmayı dene, niyeti anlamaya çalış. eğer art niyetli olduğunu düşünüyorsan, elimde kanıtlar olsun dersen patronunla zamanı dikkatli seçip öyle bir konuş.

ben ciddiye almazdım.

@camkenari bu kadar tekrar ediyorsa niye hala açık konuşmadın?

biraz şey gibi geldi bana bu tip durumlar. iş yerinde bazen insanlar suçlu değil ama daha az savunmasız olanı gösterir dikkatleri dağıtmak için. herkesin hesabı farklı, sana özel bir hesap gütmüyorsa tartışmaya gerek yok bence. zaten toplantı ortamında bu kadar komik konuşmuş adam belli eder kendini.