Regl ağrılarımı kuzenim anneme anlatmış

Normalde pek kimseye anlatmam, ama son zamanlarda regl ağrılarım dayanılmaz olmuştu. Kuzenime biraz içimi dökmüştüm, o yüzden bazen işe ya da aile toplantılarına katılamıyorum diye. Meğer anneme gidip hepsini anlatmış! Annem şimdi “jinekologa mı gitsek” diye sürekli konuşuyor ama ben doktora gitmekten korkuyorum açıkçası. Kuzenime de çok bozulmuş durumdayım. Sizce fazla mı alındım?

5 Yanıt

5

ya bence hiç alınmamışsın, doğru düzgün paylaşım yaptığımız birine artık güvenemezsek ayıp olur. Benim de kuzenim bir ara özel şeylerimi aileye yetiştirmişti, bir daha asla güvenemedim. Annen içinse, bence git jinekoloğa ya. Ben de korkuyordum ama doktor bir insan sonuçta, senin için iyi olacak.

Kuzeninle ilişkilerin genelde nasıl? Yani normalde bu kadar konuşkan biri mi yoksa sadece bu olaya özel mi yetiştirmiş? Her zaman böyle biri değilse belki yanlış anlama olmuştur.

@derin_dert ya aslında ilk kez yapmadı gibi… Daha önce de birkaç ufak şeyde anneme koşturmuşluğu var. Ama bu kez daha özel bir konuydu bence, biraz ağır oldu.

@gizli_kiz abartmışsınız bence. Kuzeni belki iyi niyetle yapmıştır, annen sağlık sorunun olduğunu öğrenmiş oldu sonuçta? Böyle şeyler aile içinde kalır, sorun etmenin anlamı yok. Doktora gitmeyi de bu kadar büyütmeyin ya, bir muayene sonuçta.

Regl ağrıları bu kadar şiddetliyse aslında bir kontrolden geçmek iyi olur. Endometriozis gibi durumlar zamanında fark edilirse daha kolay çözülüyor. Korkuyor olabilirsin ama doktorla konuşurken seni rahatlatacaklarını düşünüyorum. Gitmeden önce yanına bir yakınını da alabilirsin, belki annenle daha kolay olur.