Regl düzensizliğimi sevgilime söyleyemedim

Son birkaç aydır regl tarihim tutarsızlaşıyor. Bu aralar bir gecikme yaşadım ve açıkçası biraz panik oldum. Doktora gitmekten çekiniyorum, ama aynı zamanda sevgilimle paylaşmalı mıyım, bilmiyorum. Yoksa sadece çözüp hiç bahsetmesem mi, ilişkimize yük mü olur?

6 Yanıt

6

Bende de geçen sene böyle gecikmeler olmuştu, birkaç ay regl tarihim karıştı. Doktora gitmeye üşendim o dönem, ama sonradan stresten olduğu ortaya çıktı. Bence sevgiline illa söylemek zorunda değilsin ama önce bir doktora görün, belki basit bir şeydir.

Bence önce bir kadın doğum uzmanına gitmen lazım. Özellikle birkaç aydır devam ediyorsa bir şeyleri atlıyorsun demektir. Sevgiline söylemek istersen de doktordan sonra konuş, böyle daha rahat hissedersin.

Yani kusura bakma ama doktora bile gitmeye çekiniyorsan sevgilinle konuşmalıyım mı diye düşünmek fazla erken. Bu senin bedenin, önce kendinle ilgilen. Erkeklerin bu tarz şeylerden çok anlamasını bekleme zaten.

Regl düzensizliği strese bağlı olabilse de tiroit sorunları ya da polikistik over gibi başka nedenleri de olabilir. Doktora gitmekten çekinmene hiç gerek yok, basit bir ultrason ve kan testiyle anlaşılır. Sevgilinden önce ilk adımın bu olmalı.

Aslında doktora gitmeye üşenmek gibi bir şey değil, biraz korkuyorum açıkçası. Çok ciddi bir şey çıkar mı diye. Sevgilimle de bu yüzden pek paylaşmak istemedim. Ama sizin söylediklerinizi okuyunca daha mantıklı düşünmeye başladım.

Bence burda sadece regl düzensizliği değil başka bir şey de var. Sevgilinle ilgili yaşadığın bir sıkıntı mı var? Belki bu stres yüzünden gecikiyor olabilir. Bir düşün derim.