Sevgilim ailemin yanında eleştiriyor, herkesin içinde bozuldum

Geçen gün sevgilimle ailem bir araya geldi, sofra muhabbeti dönüyordu. Ailem benim bazı yönlerime takılınca o da onlara eşlik etti, dalgasını geçti falan. Açıkçası moralim bozuldu ama sonra ailesinin yanında böyle yapsam o ne hissederdi diye düşündüm. Sizce bunlar normal mi, yoksa sınır mı çizmeli insan?

6 Yanıt

6

ben de aynısını yaşadım, bizzat. Eski sevgilim bir akşam yemeğinde böyle davranmıştı. Annem zaten beni çok eleştirirdi, o da girdi aynı kafaya. O an hiçbir şey diyemedim ama eve gidince feci tartıştık. Anlamalı aslında, ailesinin yanında yapsan o da kırılırdı. Bunu açık açık konuş bence, sınır çekmek lazım.

Seni çok iyi anlıyorum ya. Böyle bi ortamda hele ailene karşı savunmasızken bi de sevgiliden darbe yemek çok zor. O sofradayken bi sıcaklık gelir insanın yüzüne konuşsan kötü olur susarsan için şişer. Ama sonrasında kesin buna bi nokta koymak gerekiyor :neutral_face:

Peki bunu ona söyledin mi? Yani ‘senin ailende böyle yapsam ne hissederdin’ diye düşündüğünü ona açtın mı? Belki de farkında değildir sana ağır geldiğinin.

Bunlar genelde iletişim eksikliğinden oluyor. İlişkilerde sınır kavramı önemli, özellikle ailelerin dahil olduğu durumlarda. Her iki tarafın da hassasiyetlerini açık bir şekilde ifade etmesi gerekiyor. Eğer bu bir defalık bir durumsa, nazikçe sınırlarınızı belirtin. Ama tekrarlıyorsa orada biraz daha derine inmek lazım.

Güncelleme yapmak istedim, şunu da ekleyeyim: Kendisiyle bu konuyu konuşmaya çalıştım, ‘ben öyle bir şey yapmam ailemde’ dedi ama fazla da umursamadı gibi. O yüzden daha çok kafaya takmaya başladım sanırım.

Sevgilinin aile yanında espriyi abartması biz erkeklerde bazen ‘ortamda kaynaşayım’ niyetinden gelir. Ama sende kırgınlık yapmışsa kesin farkında değildir. Genelde bu ince şeyleri biz ıskalayıp normal sanıyoruz. Bunu sakin bir ortamda basitçe dile getir, fark edince toparlar muhtemelen.