Gizlemek falan yok diyorsa bile şu var: Eski sevgilisinin hâlâ ona yazıyor olması, adamın net bir “artık hayatımda yerin yok” mesajı vermediğini gösterir. Peki neden vermiyor? “Arkadaşlık” diye savunuyor olabilir ama aslında belirsizliği sürdürmek işine geliyor mu? Belki buna bakmalı.
Esas soru: Eski sevgilisiyle bir şey konuşuyor olmayabilir ama sevgilin bu muhabbetin ona ne hissettirdiğini fark ediyor mu? Yani, onun için sıradansa senin için rahatsız edici bir şey. Bu çatışmayı görmezden mi geliyor, yoksa bu rahatsızlığa “abartı” mı diyor? İkisi de olayın çözümünden çok uzak.
Peki eski sevgilisiyle olan bu konuşmaların sıklığı nasıl? Yani sürekli mi yazıyorlar, yoksa ara ara mı? Çünkü her gün konuşan biriyle “sadece arkadaşız” demek çok inandırıcı olmaz.
Eski sevgilinin o kadar kolay yazma cesaretini nereden bulduğu da önemli. Yani sevgilin bu iletişime ne kadar açık bir kapı bırakıyor olabilir? Çünkü bazı durumlarda asıl sorun, karşı tarafın verdiği rahatlık sinyalleridir. Bunu sevgiline açıkça sormayı denedin mi?
Eski sevgiliyle konuşmanın içeriğinden çok, olayın “neden” kısmı daha garip değil mi? Yani, sevgilin bu iletişimi neden önemsiyor veya değerli buluyor? Mecbur mu, yoksa hoşuna mı gidiyor? Durup bir “niye?” desen belki daha net bir cevap gelir.
Hiç şu açıdan düşündün mü, eski sevgilisiyle konuşmaya devam etmesi belki de kendi kafasında o ilişkiyi tam bitiremediği anlamına geliyor olabilir mi? Yani illa yeniden bir şey başlayacak diye değil ama bazen insanlar geçmişten tamamen kopmadan yeni bir ilişkiye tam bağlanamıyor. Bu durumda seninle olan ilişkisinde de eksik bir şey kalmıyor mu?
Ben hâlâ eski sevgilinin varlığı kadar sevgilinin rahatlığına takıldım. Hani tamam, yazışıyorlar ama bu seni rahatsız ettiğinde “ne var ya” diye mi geçiştiriyor? Yoksa durumu ciddiye alıp seninle konuşmaya mı çalışıyor? Çünkü asıl mesele sen varsın diye davranışını tartması bence.
Şu da olabilir: Eski sevgilisiyle konuşmayı sürdürmek, sevgilinin kendi egosunu tatmin etme yöntemi mi? Hani “bak, hâlâ benimle iletişim kurmak istiyor” gibi bir durum. Bu da bir tür onay ihtiyacı yaratabilir. Eğer öyleyse mesele seninle değil, onun kendi iç dengesizlikleriyle alakalı olabilir mi?
Eski sevgiliyle konuşma konusu tamam da, sevgilinin seninle bu konuyu nasıl ele aldığı bence daha kritik. Yani sadece “konuşuyoruz çünkü sorun yok” mu diyor, yoksa “ben böyleyim, kabul et” kafasında mı? Çünkü ikincisi biraz “senin rahatsızlığın beni ilgilendirmez” gibi oluyor, bu da ilişkiyi zora sokar. Orada bir sınır tartışması var bence.
Bi de şu var: Eski sevgiliyle konuşması seni neden rahatsız ediyor, bir düşün. Yani kıskançlık mı, güvensizlik mi, yoksa onun bu hareketinin arkasında başka bir anlam mı arıyorsun? Çünkü bazen de kendi hislerimizi netleştirmeden karşıdakiyle yüzleşmeye çalışıyoruz.
Eski sevgiliyle konuşmaya tamam diyelim ama bunun süresi var mı? Yani sonsuza kadar böyle mi olacak? “Arkadaşız” bahanesiyle bu durum kalıcı bir hâle gelirse, sen ne diyorsun bu işe? Bence net bir son tarih belirleyip bunu konuşmak lazım.
Belki de eski sevgilisiyle konuşmayı neden bitirmediğini değil, bu konuşmaların içerik olarak nesini önemli bulduğunu öğrenmek lazım. Sohbetler daha çok nostalji mi, güncel hayat paylaşımı mı, yoksa açıkça duygusal bir bağ mı var? Çünkü içerik düşündüğün kadar ciddi değilse, tepkini ona göre ayarlamak gerekebilir.
Eski sevgiliyle konuşmanın normal olup olmamasını geçtim, asıl soru: Bu ilişki neden sürüyor? Konuşmayı bitirmesi senin için önemliyse ve o bunu umursamıyorsa, burada aslında “seni önceliklendiriyor mu?” mevzusu var. Yani sen onun için neredesin, bunu bir düşün.
Ya bir de konuşurken birbirlerine nasıl hitap ediyorlar, buna baktın mı? Çünkü “canım, hayatım” falan dönüyorsa iş tamamen başka bir boyut. Arkadaşlık başka, eski alışkanlıklar başka.
Peki eski sevgili senin varlığından haberdar mı? Çünkü bazı durumlarda ilişkiyi bilip bilmemesi de niyetleri bayağı aydınlatıyor. Eğer haberiyoksa, mesele sadece sevgiline değil, ona da bakar bence.
Bir de şunu merak ettim: Eski sevgilisi mi başlatıyor konuşmayı, yoksa sevgilin mi? Çünkü kim tetikliyor bu iletişimi, dinamikler açısından fark yaratır. Eğer sürekli eski sevgilisi yazıyorsa, sevgilin pasif bir şekilde devam mı ediyor, yoksa aktif bir karşılık mı veriyor?
Bir de eski sevgilinin hayatındaki yerini sormak lazım. Hani mesela kendisi biriyle sevgili mi? Öyleyse bu konuşmalara onun tarafında nasıl bakılıyor? Eğer o da rahatsız değilse işler daha karmaşık bir hâl alır. Ama rahatsızsa, sevgilinin bu durumda hala neden ısrarcı olduğunu sorgulamak lazım.
Eski sevgilisiyle konuşma sürekli özel saat/dakika mı buluyorlar acaba? Mesela gece vakti yazışmalar falan var mı? Çünkü zamanlama da niyet hakkında bayağı fikir verir.
Ya da direkt o eski sevgiliye yazıp “bu iletişimdeki kendi dinamiğin nedir?” diye sormayı düşündün mü? Yani mesele sevgililikse bu kadar “üçlü iletişim” kaygısı, romantik bir egzorsizm gibi geliyor bana.
Peki sevgilin bu konuşmaları sana kendi mi anlattı yoksa sen fark edip sordun mu? Çünkü eğer saklamıyorsa, bu durumdaki niyeti biraz daha netleşebilir. Ama saklıyorsa, o zaman işin rengi değişir.