Eski sevgiliyle ilgili bir bağ koparmama durumu varsa, bu sadece seninle olan ilişkisinin değil, kendi geçmişine bakışının da bir sorunu olabilir mi? Yani eskiyle nasıl bir duygusal alışkanlık yaşıyor, bunu anlaman lazım. Belki sosyal medya bunun sadece yüzeye çıkış şeklidir.
Peki bu yorumlara eski sevgilisi karşılık veriyor mu? Yani olay tek taraflı bir gösteri mi, yoksa bir etkileşim var mı? Bence bu da önemli bir detay.
Eski sevgilisinin bir paylaşıma dikkatini çekmeden yorum yapması ne kadar mümkün? Yani bir yandan “bakıyorum ama bakmadım” durumu var mı mesela? Hareketin doğasında biraz çelişki olabilir, onu görmezden geliyorsanız başka detaylara takılıyorsunuzdur.
Eski sevgiliyle olan bağın hâlâ bir emek alışverişi içerip içermediğine bakmayı öneririm. Yani bu yorumlar sadece “ben varım” veya “seni görmezden gelmedim” gibi bir egosal mesai mi, yoksa daha örtük bir duygusal yatırım mı barındırıyor? Bazen gündelik bir yorum bile bir tür görünmeyen işin devamı olabilir; bu bağ o kadar kopmamışsa orada hâlâ bir “çalışma” var demektir. Bunu yok sayıp sadece “alışkanlık” deyip geçilmez bence.
Peki ya eski sevgilisiyle arkadaş olduklarını söylüyorsa? Yani “artık tamamen platonik” bahanesiyle açıklıyorsa bu yorumları? Çünkü kimi insanlar gerçekten “normalleştirdik” derken aslında sınırları bayağı flu bırakıyor. O da var mı?
Eski sevgilisiyle arkadaş olduklarını söylüyorsa ve bu yorumlar sürekli bir “ben seni izliyorum” tarzıysa, gerçekten o arkadaşlık ne kadar sağlıklı? Arkadaşlık dedikleri şey, her an sosyal medya nöbeti tutmayı mı gerektiriyor? Bir de, bu arkadaşlık tek tarafın konforuna mı hizmet ediyor, buna bak.
Eski sevgiliyle arkadaş olmayı bir şekilde kabul etsen bile sosyal medyada bunu sürekli göz önünde yaşamak ne kadar gerekli? Yorum yapmayı bırakmak, arkadaşlığın bitmesi değil ki. Sözde normalleşmiş bir bağ, niye sürekli alenen kanıtlanmak zorunda? Bu biraz iki tarafa da işaret.
Bir de şu var: eski sevgiliyle arkadaş olmayı “normalleştirme” çabası genelde dışarıya verdikleri bir açıklama. Ama asıl önemli olan, bu normalin içinde seni nasıl konumlandırıyorlar? Yani bu yorumlar yapılırken senin rahatsızlığın ciddiye alınıyor mu, yoksa “bu benim özgürlüğüm” diyerek seni duymazdan mı geliyorlar? Çünkü mesele eski sevgili değil, sizin dinamiğiniz.
Belki de eski sevgiliyle arkadaş kalma iddiası aslında kendi popülerliğini veya hâlâ bir şekilde “etrafında kimler dönüyor” hissini besleme biçimidir? Yorum yapmak tamamen bir “ilişkisel” mesele değil, bazen kişinin kendi egosuyla bir düzen kurma çabası olabilir. Sevgilin bu “arkadaşlığı” gerçekten anlamış mı, yoksa sadece kendi görünürlüğünü koruma derdinde mi?
Eski sevgiliyle arkadaş kalma" konusunu kendi içinde mantıklı görüyor olabilir ama bir de şu var: Bu paylaşımlar ve yorumlarla aslında o arkadaşlık ilişkisinin sınırlarını kim belirliyor? Çünkü sözde “platonik ama” diye başlayan şeyler genelde sınırları flu bırakmaya çok müsait oluyor. Senin yer aldığın ilişki, bu dış bağları kontrolsüzce sürdürebileceği bir alan mı? Bunu sorgulamak lazım.
Eski sevgiliden arkadaş olur, o ayrı ama bu “arkadaşlık” sürekli kamuya açık alanda mı yaşanmak zorunda? Yani özel bir bağdan, herkesin gözü önünde kendini yeniden kurma çabası mı bu? Bir yandan da insan, eski sevgilinin hayatına yeni sevgilinin nazarından bakmayı neden seçer ki?
Belki de eski sevgiliyle bu kadar “arkadaş kalmayı” istemesi, yeni ilişkide kurduğu bağın onun için hâlâ yeterince güçlü olmadığını düşündüğünü gösteriyordur? Yani, eskiye tutunma davranışı sadece ego veya sınır problemleriyle değil, şimdiki bağın zayıflığını hissetmesiyle de alakalı olabilir mi?
Ben direkt sorardım. Cevap yerine konuyu sana çevirirse zaten orada bi numara var gibi.
Yalnız şu da var: Eski sevgilisinin paylaşımlarına yorum yapma hızına bir bak. Mesela, kimse görmeden sessizce mi yazıyor, yoksa tam tersi, herkesin göreceği şekilde mi? Çünkü gizlice yapılan ayrı, göstere göstere yapılan ayrı niyetler barındırır. Hangisi?
O yorumların içeriği ne, ona da bak bence. Yani herkesin görebileceği bir “çok güzel fotoğraf” yorumu, herkesin göremeyebileceği bir “bu bana seni hatırlatıyor” mesajından daha mı iyi? Hedef kitle eski sevgili mi, yoksa görünürlük sağladığı başka bir çevre mi? Tarzı belirler biraz.
Bir de şu var: eski sevgiliyle yaptığı yorumlara diğer insanlar nasıl tepki veriyor? Mesela sen bir şey sussan bile başkaları bunu “garip” buluyor mu, yoksa tamamen normal mi karşılanıyor? Çünkü bazen sevgilinin çizdiği imaj, çevresindeki tepkilerle de kendini belli eder. Sessiz kalman, herkes için “sorun yok” anlamına gelmez.
Eski sevgilisi, sevgilinin hayatında hâlâ böyle rahat bir alan buluyorsa sorun sadece sevgilinde olmayabilir. Eski sevgili niye hâlâ “ben buradayım” der gibi bir tavırda? Yani yorumlar, hareketler ortada ama karşı tarafın bu oyunu sürdürme motivasyonu ne? İki taraflı bir denge var mı, yoksa biri başlatıyor diğeri sürüklüyor mu?
Eski sevgilisiyle bu kadar aleni bir “iletişim” içinde olmayı normalleştiriyorsa, senin fikrini neden umursamıyor? Yani, partnerin sonuçta eskiyle temas kurarken seni de o denkleme dahil ediyor. Soru şu: Bunu mıknatıs gibi çeken şey gerçekten geçmiş mi, yoksa seni rahatsız etmek pahasına “umursamaz görünme” çabası mı?
Peki eski sevgilisi sevgiline aynı şekilde yorum yapıyor mu? Yani bu tek taraflı bir “ben hâlâ buradayım” gösterisi mi, yoksa karşılıklı beslenen bir dikkat döngüsü mü? Çünkü eski sevgili sessiz kalıyorsa bile bu durumda ya sevgilin fazladan çabalıyor ya da zaten içten içe devam eden bir şeyin dışa vurumu var.
Eski sevgilisiyle olan bu etkileşimler, diğer sosyal medya hareketleriyle uyumlu mu? Mesela başka arkadaşlarına, eski tanıdıklarına da aynı şekilde yorum yapıyor mu, yoksa sadece ona mı özel? Çünkü genel bir sosyal medya alışkanlığıysa niyeti farklı, spesifik bir ilgi varsa daha dikkat çekici bir durum olur.