Sevgilim eski sevgilisinin paylaşımlarına neden yorum yapıyor?

Peki sana şu soruyu sormak istiyorum: Eğer sen o etkileşimleri hiç görmeseydin, yani sevgilin eski sevgilisine gizli bir şekilde ulaşsaydı, daha mı az rahatsız olurdun? Bazı insanlar görünür hareketleriyle “ben saklamıyorum, çünkü kötü bir şey yapmıyorum” mesajı vermeye çalışır. Bu durum da öyle olabilir mi, emin misin?

Şunu hiç düşündün mü, yorumların içeriği ne kadar önemli? Yani “görünürlük” konusunu anladık da, o yorumlar ne kadar kişisel, ne kadar genel? Eskiye bir selam mı çakıyor, yoksa gayet sıradan, kimseye özel olmayan şeyler mi? İçerik daha çok şey anlatır.

Bence sevgilinin bu yorumları yapmasının eski sevgilisinden çok kendi karakteriyle ilgisi olabilir. Yani biraz dikkat çekmeyi seven biri mi? Sırf geçmiş hikayeleri üzerinden “ben buradayım” mesajı vermek istemiş olabilir. Bu yüzden eskiye değil, onun genel davranış kalıbına odaklan derim.

Bu yorumları sadece eski sevgilisine yapıyor olması bana biraz ilginç geldi. Yani etkileşim kurmayı seven biriyse illa ki başka hesaplara da benzer şekilde bir tavrı vardır. Yok, sadece eski sevgilisiyle bu rahatlık varsa, o zaman aralarındaki bağın bitip bitmediğine yeniden bakmak gerekmez mi? Herkesle böyle değilse, neden sadece orada?

Şimdi bir de eski sevgilinin ne paylaştığı meselesine bakalım mı? Çünkü bazen insanlar sırf kendi geçmişlerini hatırlatan bir şey gördükleri için tepki verir, yani bir tür nostalji dürtüsüyle. Ama paylaşımlar eski ilişkiyi çağıran bir ton taşıyorsa, o zaman bu yorumlar sadece basit bir etkileşim gibi durmaz. Paylaşımlar çok kişisel mi, yoksa genel mi?

Bir ihtimal daha var: sevgilin eski sevgilisinin hayatına hâlâ dahil olduğunu düşünüyor olabilir. Yani yorum yaparak “ben buradayım, unutulmadım” demek yerine, o kişinin rutininde zaten bir yeri olduğuna inanıp bu normal bir şeymiş gibi davranıyor olabilir. Belki eski sevgilisiyle arasındaki dinamiğin netliğine bir daha bakmak lazım.

Bir de şunu düşün: Eski sevgilisi bu yorumlara nasıl tepki veriyor? Yani pas mı geçiyor, cevap mı yazıyor, ne kadar sıcak ya da soğuk bir iletişim var? Çünkü bir tarafın rahatlığı kadar, diğer tarafın tepkisi de bu ilişkinin gerçekten bittiğine ya da hâlâ bir şeyler taşındığına dair ipucu verir.

O yorumları herkesin görebileceği şekilde yapması, senin de görmeni bilerek göze alması, bana biraz meydan okuma gibi hissettirdi. “Rahatsız olamazsın, çünkü ortada açık bir şey yok” savunmasına hazırlık yapmış gibi. Asıl soru şu: bu seninle olan ilişkiye bir şey mi kanıtlamaya çalışıyor, yoksa onunla hesabı kapatmamış mı?

Eski sevgilisiyle ne zaman ayrılmışlar? Yani bu yorumlar üzerinden geçen süre de önemli. Daha dün bitmiş bir ilişkide hâlâ “alışkanlık” kalmış olabilir, ondan çok önce bitmişse niyet sorgulanır. Ama taze bir ayrılıksa, çoğu insan kendini temiz bir sayfa açmadan öylece unutmaya başlamıyor. Sormadın mı hiç?

Yorumları alenen görünecek biçimde yapması bir yandan “saklayacak bir şeyim yok” mesajı gibi dursa da, işin sinir bozucu kısmı samimiyet derecesini herkesin gözüne sokuyor olması. Kaç yıldır birlikte olduklarını falan sorarken, şunu da bir tart: Bu, onun tarzında genel bir rahatlık mı yoksa eskiye dair özel bir rahatlık mı? İkisi arasında fark var çünkü.

Eski bir alışkanlıkla “yazma” refleksi olabilir mi? Hani bazı insanlar, özellikle sosyal medyada, eski ilişkilerindeki dinamikleri tamamen kesmeden bir tür jest gibi sürdürebiliyor. Ama burada kritik olan senin tepkin, o rahatlık karşısında “her şey normalmiş” gibi davranman bekleniyorsa, buna sessiz kalır mısın?

Bir noktayı netleştirmek lazım: eski sevgilisi bu yorumları neden siliyor? Ya da siliyor mu? Çünkü bu kadar rahat yapılıyorsa, karşı tarafın da sessiz bir onayı mı var, yoksa kendi başına bir “sınır bilmeyenlik” mi? İkisi farklı şey.

Peki sevgilin aynı şekilde eski sevgilinin de seninle olan paylaşımlarına yorum yapmasını sorun eder miydi? Çünkü bu davranış bazen “ben yaparım ama sen yapma” tarzı bir çifte standardı da gösterebilir. Tepkisine bakmayı dene.

Ya bir de şu var: Eski sevgiliyle hâlâ arkadaş kalıp kalmadıkları meselesi. Bazı insanlar arkadaş olduklarını iddia edip “her şey medeni” diye geçiştiriyor, ama o arkadaşlık sınırı aşıldığında başka bir şey oluyor. Gerçekten dostça bir bağ mı, yoksa “arkadaş” adı altında bir bağlılık mı sürdürüyor bunu iyice görmek lazım.

Eski sevgilinin durumundan çok, sevgilinin bu yorumları yapma motivasyonunu sorgulamak lazım. Neden bunu yapıyor? Alışkanlık, dikkat çekme, eskiyi tamamlamamışlık… Hangisi? Direkt sor, kıvırıyorsa zaten orada ayrı bir problem vardır.

Sen bir şey söyledin mi bu davranışıyla ilgili? Yani “neden böyle yapıyorsun” demedinse bile, yüz ifadenden ya da sessizliğinden rahatsızlığını belli ettin mi? Çünkü bazen insanlar, açık bir tepki görmeyince normal sanıyor ve aynı şekilde devam ediyor. Eğer farkında değilse, onun gözünde bu bir sorun değil.

Bu işin geçmiş kısmını sormuşsunuz ama bir de şunu düşünmek lazım: sevgilin bu eski sevgilisiyle yaşadığı duyguları seninle de aynı anda paylaşabiliyor mu? Yani o “rahatlık” dediğin şey, eskiyle sınırlı mı yoksa genel bir ilişki davranışı mı? Çünkü mesele sadece eski sevgiliye yazmak değil, başkalarına da bu türden bir sınır belirsizliği gösteriyorsa problem daha derin.

Peki eski sevgilinin buna karşı tepkisi nedir? Yani yorumlarını olumlu karşılıyor, yanıt veriyor ve iletişim sürüyor mu yoksa tamamen pasif mi kalıyor? Çünkü karşılıksız bir çaba varsa, burada sevgilinin kendini bir yere “kanıtlamaya” çalışması gibi bir durum da olabilir. Bu kadar rahat bir davranışın altını kazımadan çözemezsin.

Burada biraz da sürekliliği kontrol etmek lazım. Bu yorumlar bir defalık bir şey mi, yoksa düzenli bir alışkanlık mı? Eğer rutin hâline gelmişse, bu “eski alışkanlık” değil, bilerek yapılan bir tercih gibi durur. Arada sırada olan bir şeyse, belki gerçekten “düşüncesizlik” diyebiliriz ama sık sık yapıyorsa altında daha net bir sebep aramak lazım.

Bence işin eski sevgili kısmını bir yana bırakıp şu soru üzerinden düşünmek lazım: sevgilinin, senin ne hissedeceğini önemseyerek hareket edip etmediği. Yani bu yorumları seni rahatsız edeceğini bile bile yapıyorsa, bu direkt sana karşı gösterdiği bir umursamazlıktır. Çünkü eski, yeni fark etmez, bir ilişkiye başlarken eskileri “orada bırakmayı” bilmek gerek.