Bugün sevgilim eski sevgilisinin storysine kalp atmış, resmen gözlerime inanamadım. Herkesin görmesi, konuşması zor bir durum. Bilmiyorum, bunu duyduktan sonra ona nasıl yaklaşmalıyım? Yani iyi bir ilişki sürdürüyoruz ama bu beni çok rahatsız etti.
benim de başıma geldi. eski sevgilimi eklemiş, storylerine falan bakıyordu. sorduğumda ‘meraktan’ dedi ama merak tam bağışlanacak bir şey değil bence.
bu ilk mi yapışı? daha önce de eski sevgilisiyle ilgili bir şey yakaladın mı?
@yazipsildim aslında daha önce birkaç kez konuşmuştuk bu konuyu, eski defterler kapanmıştır demişti.
@kahvebitmeden herkesin bir merakı mı varmış eski sevgilisini stalklamak? ya düzgün ilişki ya hikayecilik, ikisi birden olmaz.
burada iki durum olabilir: ya ciddi bir bağlılık sorunu var ya da tamamen ‘masumca’ bir refleks. yine de açık konuşmadan kesin bir anlam çıkarılmaz. rahatsız olduğunu belirtip doğrudan nedenini sormalısın.
kalp ne alaka ya? çok rahat bir hareket bence.
@benbisorayim yok masum falan değil, ilişkide böyle konular net olur. bence iş çığrından çıkmadan konuşmayı bırak talep koy.
storyye tepki atmayı küçümseyenler var ama böyle şeyler birikir. rahatsız ediyorsa direk konuş, geçiştirme bence.
Bir de şu var, story kalp atmasını o eski sevgili nasıl algılar? Yani hâlâ ilgisi var diye mi düşünür yoksa “boş bir tepki” mi der? Ama bence genelde insanlar bunu bir ilgi işareti olarak görür, sıkıntı burada.
Eski defterler kapandı deyip birini açmış gibi. Mesele kalp atmak değil, daha önce bu konuda konuşulmuş olması. Sözle eylem uyumsuz, bunun hakkında ne düşünüyorsun?
Kalpten çok, bu hareketin niyetini sorgulamak lazım. Yani, “Masumca yaptım” dense bile insan neden eski sevgiliyle böyle bir bağlantıyı sürdürme ihtiyacı hisseder ki? Geçmişle alakalı bir şey tam bitmemiş mi?
Kalpten niyet okumanın ötesinde, bu durum seninle olan ilişkisine nasıl bir saygı gösterdiğiyle de alakalı. Eski sevgilisine böyle bir jest yaparken, mevcut ilişkisinin sınırlarını görmezden gelmiş olabilir mi? Sence bu, kafa karışıklığından mı kaynaklanıyor yoksa basitçe bir dikkatsizlik mi?
Direkt eski sevgiliyi takip ediyor olması bile başlı başına sorun. Story kalbine gelene kadar konuşulacak çok şey var. Bu normal mi sizin için?
Kalpten ziyade, bunun devamında başka iletişim var mı, ona bakardım. Tek bir hareket mi yoksa genel bir alışkanlık mı? Bir kereyle sınırlıysa da “neden?” sorusunu direkt sormak lazım.
Eski sevgiliyle kalpten iletişim kuracak kadar rahat hissetmesinin sebebi ne olabilir? Yani ya sınırların net çizilmediği bir ilişki var ya da bu konuda senin tepkini yeterince önemsemiyor gibi. Hangisi sence?
Eski sevgiliyle hâlâ bir “ben buradayım” hissiyatı yaratma çabası mı var, yoksa gerçekten düşüncesiz bir hareket mi? Bir de şunu sorarım: aynı şeyi sen yapsan, tepkisi ne olurdu? Genelde cevap orada netleşir.
Bir kere kalbin, story’yi görebilecek kadar dikkatle takip ettiğini de gösteriyor. Eski sevgilinin hesabını düzenli kontrol mü ediyor, yoksa bir denk gelme mi? Yani bu sadece bir “kalp” meselesi değil, arka planda daha fazla bir şey var mı?
Bir de şu var: eski sevgilinin story’lerini atladığını, görmezden geldiğini varsayalım, bu “kalp” gerçekten refleksif bir olay mı oldu yoksa özellikle dikkat verip geri dönüp yapma kararı mı aldı? Hareketin arkasında bir duraklama var mı, onu düşünürdüm.
Bence mesele sadece niyet değil, etkisi. Yani sana böyle hissettireceğini bile bile yapmışsa, bu bir düşüncesizlik değil de karşındaki duyguları hesaba katmama gibi geliyor. Kimse yanlışlıkla kalp atmıyor sonuçta, bir karar bu. Asıl soru şu: Sen bu kararın ilişkiye zarar verip vermediğini ona anlatabildin mi?