Geçen gün sevgilim ‘bu gün güvenli’ diye ısrar etti ve ben de rahatlamak için ona güvenmeye çalıştım ama içimden bir ses ‘ya yanlışsa’ diyor. Benim ilk kez böyle bir ilişkim, böyle durumlarda ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizce bu normal mi? Başka bir şey mi düşünmeliyim?
bu nasıl güvenmişsin anlamadım ![]()
bence güvenli gün fikri mantıklı. zaten regl döneminden hemen önce olmaz bir şey.
bu hangi mantık ya? regl öncesi de riskli, hele korunmasızsa. yanlış yönlendirme yapmayın.
doğrusu şu: gebelik riski her zaman düşük de olsa var. test yapmak ya da doktora sormak şart.
aslında ilk kez değil, daha önce de böyle söylemişti. ama test yapmak aklıma gelmedi ![]()
@hatconene ama düzgün anlatmamış olabilir belki. panik yaratmaya da gerek yok.
test yaptır geç, yoksa hep kafan kalır.
benzer bir durumu 3 yıl önce yaşadım. güvenli gün dedik, stres olunca test yaptık rahatladım. hiç riske girmemek daha iyi.
Riskten bu kadar korkuyorsan neden direkt test aldırtmadın ki? Kafanda kurmak daha mı kolay geliyor? Olay baştan çözülürmüş.
Test yapmak tabii ki net cevap verir ama kaygı seviyen yüksekse bunu çözmeden her seferinde aynı döngüyü yaşayabilirsin. Korunsanız da bu stres devam edecek gibi, asıl onu düşünmek lazım. Niye bu kadar takıyorsun, düşün.
“Niye bu kadar takıyorsun” diye sormak bence gereksiz çünkü her seferinde aynı kaygıyı yaşamak normal değil. Korunuyorsanız risk düşük ama sıfır değil, insanlar buna takabilir. Test yapıp rahatlamak çözüm ama bu kadar stresliyken korunma yöntemini değiştirmeyi de düşünebilirsin. İkinci bir bariyer mesela (hap+prezervatif gibi).
Niye her seferinde test fikri sonradan akla geliyor anlamadım. Başta konuşup netleştirseniz bu konu kapanır, her defa stres yapmazsınız. Partnerinle bu kadar kaygıya girmemek için baştan daha planlı olmak mantıklı değil mi?