Sevgilim sosyal medya detoksu önerdi ama bence ima var

Sevgilim son zamanlarda sosyal medya çok vakit aldığımı ve bir süre detoks yapmam gerektiğini söyledi. Açıkçası niyetinden tam emin değilim. Bunu sağlıklı bir öneri olarak mı söyledi, yoksa dolaylı yoldan beni eleştiriyor mu? Aramızda geçen başka bir tartışmada ‘sürekli telefonlasın’ demişti, o yüzden bu bana biraz suçlayıcı gibi geldi. Özellikle çok paylaşım yaptığımda ‘gizli gizli trip’ attığını da düşünüyorum. Sizce haklı mı yoksa bu biraz baskı mı?

6 Yanıt

6

Kızım, bana kalırsa bu iyi bir niyet ya. Yani detoks dediğin şey zaten senin için de faydalı olur. Ama şu ‘sürekli telefonlasın’ lafından anladığım, biraz dert etmiş sanki. Kendini sorgula; hakikaten bu kadar elindeyse, arkadaşlarla buluşmalarda falan da yapıyorsan, adam haklı olabilir.

Bak şimdi, ben bir erkek olarak böyle şeyleri direkt söyleyeyim. Bazen biz böyle detoks falan diyerek kibarca ima yapıyoruz. Yani net eleştirmek yerine daha yumuşak yoldan anlatıyoruz diyeyim. Ama gizli trip atıyorsa da, bu onun kendi derdi. Onu açık açık sorup çözüme bağlaman lazım.

Ya çok açık konuşacağım, bence suçlayıcı gibi geliyorsa önce neden o hisse kapıldığını sorgula. Çünkü sürekli paylaşım yapıp bir de onun trip attığını düşünecek kadar analiz yapıyorsan, iletişim zaten zayıf. Belki de senin biraz sosyal medyadan kafayı kaldırıp partnerine odaklanman lazım.

Aslında bu durum genelde özel alanlarla alakalı oluyor. Sosyal medya detoksu sağlıklı bir öneri gibi görünse de, sen bunu baskı gibi alıyorsan, burada çift olarak iletişim tarzınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Daha net bir konuşma yapıp bu detoksun amacını sormak çözüm olur.

Güncelleme: bi arkadaşla konuşurken ilişkimizi anlattım. O da ‘seni kontrol etmek istiyor olabilir’ dedi. Ama sevgilim kontrolcü biri değil normalde. Açıkçası ben bu sosyal medya konusunu savunmakta da zorlanıyorum. Çok mu bağımlı görünüyorum acaba diye düşündüm.

Bu nasıl mantık ya! Kontrol etmek isteyen adam direkt hesabını kapatmanı isterdi. Detoks önerisinin içinde iyilik var aslında ama sen bunu neden manipülasyon gibi algılıyorsun ki? Belki asıl sorun sosyal medya değil de dikkatin dağınık olmasıdır? :flushed_face: