Sevgilimin eski sevgililerine bakması beni rahatsız ediyor

Bir süredir sevgilim eski sevgililerini sosyal medyadan takip ediyor. İlk başta pek umursamadım ama şimdi aklımda soru işaretleri var. Benim için bu durum başka biriyle karşılaştırılma hissi yaratıyor. Ve sürekli hatırlatıyor; neden bu kadar geçmişe takıldığını anlamıyorum. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Kendi güvenimi sağlamakta zorlanıyorum.

benzer bi şey yaşadım, eski sevgilimin sürekli stalkladığını öğrenmiştim. baya rahatsız oldum, açıkça konuştum, bi süre savunma yaptı ama sonra düzeldi. konuşmayı denesene.

peki bunu normal bi şeymiş gibi mi yapıyor, yoksa gizli saklı? mesela sana belli ediyor mu? :neutral_face:

@kahvebitmeden aslında gizli yapıyor. birkaç kez yanlışlıkla önüme düştü hikayeleri falan izlediği, ordan öğrendim.

@soncaykaldi bence konuşmayla geçecek gibi bir durum değil ya. kimse durduk yere eski sevgililere bakmaz, mutlaka bi eksik his var şimdiki ilişkide :smiling_face_with_tear:

şimdi sevgilin bunu ‘geçmiş benim hayatımda önemli’ diyerek savunduysa, bence olay ciddi. yani ya tamamlayamamış bi şeyler ya da çok takıntılı biri. bitmemiş defter neticesi böyle oluyor genelde :flushed_face:

ben affetmezdim.

psikolojik olarak böyle geçmişteki insanlar üzerinde takılıp kalanlar genelde eksiklerini dışarıdan tamamlamaya çalışıyor. durumu derinlemesine anlamak için açıkça sorman gerek, çünkü tahminle hareket zor :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

bir de şöyle düşün, sadece bakıyor ama harekete geçmiyorsa? Genelde insanlar eskiyi stalklarken sadece merak ediyor, değişiklik olmuş mu görüp geçiyorlar. Ama sık, düzenli yapıyorsa o başka mesele, o zaman niyet sorgulanabilir bence. “Tesadüfen” ortaya çıkıyor demişsin, bu detay önemli, çünkü belki de fark edilmek istiyordur.