Sevgilimin storysini anneme göstermiş

Teyzem, sevgilimin Instagram hikayesini benim haberim olmadan anneme göstermiş. Annem de merak edip benden sordu. Cidden buna nasıl bir cevap vereceğimi bilmiyorum. Kafam karışık, hem teyzemi kırmak istemiyorum hem de özel hayatımda bu kadar müdahaleye dayanamıyorum.

ay bu tür şeyler ailelerde hep var ya… teyzem vaktiyle eski sevgilimin facebook fotolarını babama gösterip ‘bu çocuğun işi gücü net mi’ diye laf sokmuştu. o zaman sessiz kaldım ama keşke konuşsaymışım :flushed_face:

ya ama annen haklı bi yerde. senin hayatında kim var kim yok bilmesi lazım sonuçta. teyzen de belki yanlış bi düşünceyle yapmıştır, niyet kötü değil bence :woman_shrugging:

@kahvebitmeden ama özel hayatın sınırı yok mu? koskoca annesi, sevgiliyi storyden mi öğrenecek yani? herkesin hayatı kendine.

bence teyzene direkt açıkça konuşup böyle şeylerin seni rahatsız ettiğini söyle. medeni bir tavırla anlatırsan kimse kırılmadan çözülür. annene de sevgilin olduğunu ama ilk fırsatta zaten tanışacağını söyle geç.

annen daha önce sevgilin olduğunu biliyor muydu? ya da aranızda hiç konuşulmuş muydu bu konu?

@pazardandondum annem biliyor ama bu kadar detaylı değil. story olayı yüzünden alakasız sorular sormaya başladı. bu ilk değil bu arada, teyzemin alışkanlığı gibi :smiling_face_with_tear:

@hatconene bence annenin öğrenmesi olay değil ama teyzenin sürekli karışması problem. zaten ‘alışkanlık gibi’ demiş. burada çözülmesi gereken teyze muhtemelen.

aile içindeki sınırı net koymadıkça bitmez bu

Teyze sürekli böyle şeyler yapıyorsa annen niye onu durdurmuyor peki? Biraz da onun tepki göstermesi lazım. Hep arada sen kalıyorsan iş zor :sweat_smile:

teyzene bu kadar alan bırakılıyor olmasının sebebi ne? Annen mi çekiniyor, teyzede mi otorite var? Bunu çözmeden dedikodusu bitmez gibi :sweat_smile:

belki de teyzen bunu annenin izniyle yapıyordur? Yani açıkça “bak buna bir şey de ki kontrol sende olsun” gibi bir düzen kurmuş olabilirler. Annenin de işine geliyor olabilir bu dolaylı yöntem, direkt yüzleşmektense. Hiç öyle bir hava aldın mı?

Belki de teyzen kontrol etmiyor, sadece laf olsun diye karışıyordur? Hani bazı insanlar tamamen refleks olarak sürekli fikir belirtir ya, işin derinliğini bile düşünmeden. Annen de belki bunu ciddiye almadığı için ses etmiyordur. Hiç öyle düşünmüş müydün? :flushed_face:

Teyze refleks karışıyorsa bile annenin bunu durdurmaması garip. Yani, annen ciddiye almasa bile, bu seni rahatsız ediyorsa tepki vermesi gerekmez mi? “Beni yoruyor, lütfen karışmasın,” dedin mi hiç ona açıkça? :grimacing: