Cildim hassas olduğu için hep sivilcelerimle uğraşmamaya çalışıyordum ama bu son çıkan baya iltihaplı ve içerisi dolu gibi. Sıkarsam daha kötü olurmuş diyorlar ama bırakırsam da resmen bir haftadır yüzümde duruyor. N’apıyorsunuz böyle durumlarda ya? Sivilce temizletmek için doktora mı gitsem yoksa bir ürün tavsiye eder misiniz?
Benim de burnumun yanında öyle bi sivilce çıkmıştı tam içi dolu ama sıkmaya çekinmiştim. Dermatoloğa gittim enfeksiyon kapanabilir dedi ve bi antibiyotikli krem verdi. 3-4 günde kuruyup geçti. Sakın elle oynama iz kalır valla
Ya bende boynumda çıkmıştı öyle, iltihaplı gibi olmuştu ama sıksam kıpkırmızı oluyordu daha beter. Ben bi eczaneden çay ağacı yağı almıştım, pamukla hafif hafif sürdüm, baya söndürdü. Ama hassas cilt diyorsun ya, belki sana gelmez.
Aslında bi haftadır yüzündeyse niye doktora daha önce gitmedin ki? Burda öneri alana kadar enfekte olduysa daha kötüye gidebilir, bence direkt git bi muayene ol. Evde yapılan şeyler riskli bence.
Cildin hassas olduğu için kesinlikle oynamaman daha iyi olur. İltihaplı sivilcelerde bazen içerideki enfeksiyon cilt altına yayılabiliyor ve bunu anlamak zor. Medikal müdahale gerekebilir, bir dermatologa danışsan iyi olur.
Aslında doktora gitmeyi düşündüm ama çok büyük bir şey değil diye bekledim, belki kendiliğinden geçer falan. Ama şimdi sanki daha da sertleşmiş gibi geliyor, dokunamıyorum bile. Tavsiyelerinizi deneyeceğim.
direkt dermatoloğa git, vakit kaybetme bence. En kötü ihtimalle bi antibiyotik kremle bile çok hızlı çözülürsün. Elle oynarsan hem iz kalır hem enfeksiyon büyüyebilir.