Son zamanlarda yüzümde baya bi akne çıktı, özellikle yanaklarım mahvoldu resmen. Akşamları cilt rutinime serum eklemeyi düşündüm ama bir yandan da bu maskeler çok övülüyor. İkisini birden yapmalı mıyım yoksa önce birini mi denesem? Ne önerirsiniz?
5 Yanıt
5Ben de aynısını yaşadım resmen, yanaklarım mahvolmuştu. Sadece serum kullanarak toparladım diyebilirim. AHA/BHA içeren bir serum alıp akşamları kullanmıştım, baya toparladı. Ama cilt tipin yağlıysa bi dermatoloğa sor isterim, benim kuru ciltte işe yaramıştı.
Ya şimdi sadece serum ya da maske değil de, acaba kullandığın bi ürün tetikledi mi? Mesela temizleyicin çok sert olabilir ya da kullandığın nemlendiriciyi değiştirdiysen o da yapabilir. Bence önce sebebini bi araştır derim, sonra serum mu maske mi bakarsın.
öncelikle yanak bölgesindeki sivilceler genelde stres, hormonal problemler ya da yanlış ürün seçimiyle bağlantılı olur. Serum ve maske arasında aslında hangisi cilt sorununa göre etkiliyse onu seçmek lazım. Maskeler daha kısa vadeli etki eder (örneğin kil maskesi yağlanmayı alır), serumlar ise uzun vadeli çözüm sunar. Dermatoloğa danışmak en doğrusu.
Ya aslında fark ettim de, birkaç haftadır yeni bi güneş kremi deniyorum. Onunla bi alakası olabilir mi diye düşünmeye başladım. O kremi kesip cildimi biraz dinlendirmeyi düşünüyorum. Serum alacağım ama önce bu yeni olayı deneyeceğim galiba.
bu sivilceler aniden mi çıktı yoksa yavaş yavaş mı arttı? Bir de başka bölgelerde var mı, mesela alın ya da çene? Ona göre öneri yapmak daha net olur çünkü her bölgenin problemi farklı olabiliyor.