Sivilcelerimi fondötenle kapatmaktan vazgeçemiyorum

Sivilce problemim var ve her dışarı çıkışımda fondöten sürmeden kendimi rahat hissetmiyorum. Ama bir yandan da fondötenin durumu kötüleştireceğinden korkuyorum. Bu alışkanlıktan hiç vazgeçmesem mi, yoksa doğal halimle barışmaya mı çalışmalıyım? Sizin bakış açınız ne olurdu?

5 Yanıt

5

Ben de bi dönem fondötene çok bağlıydım çünkü yüzüm ciddi akneyle doluydu. Açıkçası kapatmaya çalıştıkça daha kötü oldu, çünkü gözeneklerim fondötenle iyice tıkandı. Bi dermatologa gittim, uygun bi bakım rutiniyle baya toparladım. Senin durumunda da belki böyle bi yol çözüm olabilir.

yani doğal halinle barışmak zor gelsin tamam da, dışarı bu kadar fondöten sürmeden çıkamamak biraz şey gibi… Kendimize karşı sert olmayalım ama bu kadar da takmamak lazım. Bence bu kadar bağımlı hissetmen seni üzüyor işte, neden buna bu kadar kapıldın sence? :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Aslında fondötenlerin çoğu, hele sivilceliyken, cildini daha çok yoruyor. Komedojenik olmayan ürünler seçsen bile her gün sürekli kullanınca tahriş edebiliyor. Bir dermatola bi görünsen, kullandığın ürünleri de analiz ederler, belki ondan sonra daha az endişelenirsin.

Şunu da ekleyeyim kullandığım fondöteni yağsız diye seçmiştim ama bi uzman görüşü almadım açıkçası. Yüzümde sivilceler genelde yanak kısmında çıkıyor hani hormonal olabilir dedi arkadaşlarım. Ama böyle rahat dışarı çıksam resmen istemsizce moralim bozuluyor

Bence sadece fondötenden korktuğun için değil, başkaları ne düşünür diye endişeleniyorsun gibi geldi. Gelip biri yorum mu yapıyor yoksa tamamen senin hissettiğin bi şey mi? O yanak kısmında çıkması da stresle bağlantılı olabilir, hiç düşündün mü?