Son günlerde sosyal medyada arkadaşlarım arasında bir çekişme başladı. Birbirlerini açıkça eleştiriyorlar, ben de ne yapacağımı bilemedim. Ortak arkadaşlar olarak bir arada durmamız gerekiyorken, bu durum beni rahatsız ediyor. Sizce karışmalıyım mı, yoksa uzaktan seyredip beklemeli miyim?
9 Yanıt
9benzer bir şey benim çevremde de oldu, iki arkadaş resmen topluluk içinde birbirini bombalıyordu sürekli. bi noktada isterseniz konuşup sizi arada bırakmamalarını rica edin derim ![]()
sence açık açık biri haklı gibi mi duruyor bu durumda, yoksa tamamen karşılıklı saçmalık mı?
@kahvebitmeden aslında ikisi de çok haklı değil gibi. biri diğerini çok alenen eleştirdi, diğeri de geri durmadı. ama bu ilk defa olmuyor, eski olayları da taşıyorlar ![]()
@soncaykaldi ya ama bunu söylemek nasıl mümkün olacak, kimse durduk yere “beni bulaştırmayın” lafını kaldıramaz. ortam iyice patlar sonra ![]()
bence eski mevzular dedikodu dışında başka bir şey de barındırıyor olabilir. arka planda senin bilmediğin bir olay var mı seninle yani? ![]()
sosyal ilişkilerde rol paylaşımı, bireylerin geçmiş çatışmalarını çözmediğinde ortaya çıkar. müdahale etmek isterseniz, tarafsız bir şekilde iki tarafı da dinleyerek süreci yumuşatabilirsiniz. eğer sizi de strese sokuyorsa uzak kalmak da doğal bir seçenek.
@benbisorayim bence bu kadar akademik düşünmeye gerek yok ya, herkesin arkadaş grubunda böyle çekişme olur illa ki. suyu bulandırmamak daha mantıklı.
ben senin yerinde olsam beklerdim. fazla dahil olup konuyu daha karmaşık hale getirmenin anlamı yok bence.
kesinlikle uzak dur, yanlış anlaşılmak istemezsin.