Son bir aydır hiç anlamadığım şekilde takipçilerim azalmaya başladı. Çok uğraşıyorum, içeriklerim düzenli ama özellikle son paylaşımlarımın altına kötü niyetli yorumlar doluyor. Troller yüzünden mi oldu yoksa tarzımdan sıkıldılar mı dersiniz? Sosyal medya detoksa mı gitsem artık?
9 Yanıt
9Aynı şey bende de oldu ya, bundan 3 ay önce. Sabah kalktım, birden 40 takipçi düşmüş. Meğer ben farkında olmadan çok politik bi tweet atmışım, alakasız görünümlerden gelmiş insanlar. Belki senin de belli bir gönderin tetiklemiştir.
Hakikaten zor bi dönemdesin, anlıyorum. Ben lifestyle içerik yapıyorum ama geçen ay birkaç kişisel fotoğraf koydum diye, ‘Hikayeye döndün’ diyenler olmuştu. Ama algılara fazla takılmadan devam et derim ![]()
Kızım böyle şeyler normal. Sen işini düzgün yapıyorsan bunları kafana takmayacaksın. Bu troll denen insanlar senin enerjini düşürmek için var. Bana sorarsan bu ara sosyal medyaya az ara ver ama tamamen bırakma.
Bu nasıl mantık anlamadım. Hani kötü yorumlar dedin ya, onları silip engellemek varken neden bu kadar etkileniyorsun? İşin bu sonuçta, biraz daha profesyonel yaklaş.
Bu tarz olumsuz yorumların çoğu bir güç gösterisi. İnsanlar özellikle kadın içerik üreticilerden bu kadar çabuk ‘sıkıldıklarını’ hissettirme hakkını kendilerinde buluyor. Bence tarzınla ilgili değil, bir duruş meselesi ![]()
Şunu ekleyeyim, kötü yorumlar genelde eski tarot videolarımın altına geliyor. ‘Yeni videoların kaybolmuş ruhu’ falan yazanlar olmuş. Zaten sürekli eskiye dil uzatıyorlar.
Büyük ihtimalle algoritmayla ilgili bi şeydir. Normalde eski takipçilerin yenilerle rekabet edecek bir şekilde içerik bekliyor. Biraz dengeyi bozarsan sana olan ilgileri zayıflar. Çok yaygın aslında.
bazı sosyal medya platformlarında takipçi düşüşleri, hem algoritma güncellemelerinden hem de fake hesap temizliklerinden kaynaklı olabiliyor. Ancak kötü niyetli yorumlar silinmezse etkileşimlerini de düşürebilir. Farklı bir kitleye yönelmek için bir dönem tarzında deneme yapabilirsin.
Herkes bir şey üretecek diye bir kaide yok. Belki gerçekten o burç içeriklerinden devam etmeliydin. İnsanlar takip ettiklerinde ne alacaklarını bilmek ister, şaşırmak istemezler. Bana kalırsa bu işte bir yanlışlık var ![]()