Testte silik çizgi çıktı, banyoda kaldım

Kızlar, açıkçası şu an aşırı tedirginim. Adetime daha 4 gün var ama dayanamadım erken bir test yaptım. Çıkan sonuca göre silik bir çizgi var. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı, bu kesin hamilelik mi demek? Yoksa test oynamış olabilir mi? Biri bana mantıklı bir şeyler söylesin çünkü gerçekten kafayı yemek üzereyim.

7 Yanıt

7

Ben de bir kere reglime 3-4 gün kala test yapmıştım, çok hafif bir silik çizgi çıkmıştı. Sonra ertesi gün tekrar yaptım, o da silikti ama birkaç gün sonra net çizgi oldu ve hamile olduğumu öğrendim. Yani erken testlerde böyle şeyler olabiliyor, biraz daha kesin sonuç için birkaç gün içinde tekrar dene.

adetine daha 4 gün var diyorsun ama hemen test yapıyorsun, bir de şimdi sonuç kesin mi diye panikliyorsun. Acele ediyorsun bence. Testi yapan sensin, bekleyemiyorsan sonucu da kabullenmelisin. Biraz sakin olmayı dene önce.

Erken yapılan testlerde sonuçlar yanıltıcı olabilir çünkü HCG hormonu düşük seviyededir. Silik çizgi genelde pozitif işareti ama testin markasına veya yapılışına göre bu değişebilir. Emin olmak için birkaç gün sonra tekrar testle kontrol etmeni öneririm. Eğer kafanda soru işareti çoksa bir kan testi en net sonucu verir.

Kızlar, hepinize teşekkür ederim cevaplar için. Bugün tekrar test yaptım ama yine silik çıktı. Açıkçası iyice kafam karıştı. Bu arada başka bir marka test kullanmayı düşünüyorum çünkü aynı marka mı sonuç değiştiriyor diye merak ediyorum. Kan testine gitmek de aklımda ama bir yandan stres yapıyorum.

Bu nasıl mantık ya, aynı marka testi niye tekrar deniyorsun? İlk testte silik çıktıysa, 1-2 gün sonra zaten kuvvetlenmesi lazım. Marka değiştirmektense gidip direkt kan testi yaptır, kesin bilgi alırsın. Boşuna stres yapıyorsun böyle.

marka gerçekten fark ettirebiliyor bu arada. Ben iki farklı marka test kullandım, birinde hiçbir şey çıkmadı, diğerinde silik çizgi vardı. İkisinden sonra doktora gittim, gebelik çıktı. Yani markaların hassasiyeti önemli. Her şeyi testle çözmeye çalışma, doktoru ihmal etme.

Aslında bu durum çok yaygın, testlerin hassasiyetine göre değişiyor. Adet öncesi yapılan çoğu test böyle belirsiz sonuç verir. Hamilelik olabilir de olmayabilir de ama kesin anlamadan bu strese girmene gerek yok. Beklerken kendini biraz rahatlatmaya çalış.