Geçen gün sevgilimin Instagram’da paylaştığı bir story’yi teyzenin anneme gösterdiğini duydum. Bu olay beni resmen çıldırttı. Sevgilimin özel hayatıyla neden bu kadar ilgileniyorlar anlamıyorum. Kendi yazdıklarına bile kısıtlamalar getiriyorlar! Ne yapmalıyım?
teyzem de benzer bi şey yapmıştı zamanında sevgilimle fotoğraf koymuştum instaya, gidip anneme göstermiş. baya tartışma çıkmıştı. aileler işte, anlamakta zorlanıyorlar.
ya bence aile büyükleri sevgilini tanımak istemesi kötü niyetli değil. eskiden böyle şeyler direkt çift olarak konuşulurdu, şimdi herkes sosyal medyada yaşıyor. bence oturup niyetlerini sormalısın.
@kahvebitmeden niyetlerini sormak ne alaka ya, özel hayata müdahale bu. anlamak istemiyorsan anlamazsın, sosyal medya olması kimseye seni karıştırma hakkı vermez ![]()
bu arada sevgilinin storylerinde aşırı bir şey varsa (alkol sigara vs.) dikkat et, ailenin hassasiyetini bahane ederek üstüne çok gelebilirler. en azından bir süre daha dikkatli gözlemle ![]()
merak ettim de teyzen sevgilini bilerek mi gözetliyor yoksa tesadüfen mi görmüş? yani özel olarak stalk mı etmiş? ![]()
@pazardandondum sanırım arada bir annemle oturduklarında bakıyorlar, yani sevgilimi direkt stalklamıyor ama storylerde görünce durup gösteriyor işte ![]()
@hatconene bence o kadar da ağırdan almayabiliriz, sonuçta aileyle yaşıyor, belki kültür farkından ![]()
bence bu, açıkça konuşmadan çözülmez.
Belki de mesele sevgilinden çok senin sınırlarını test etmekle alakalı. Yani özel hayatını annene “görsün” diye taşıyıp bir tepki ölçüyor olabilir. Teyzeyi başka konularda da böyle davranırken yakalıyor musun?
Teyzenin niyeti kadar annenin verdiği tepkilere de dikkat et. Teyze story gösteriyor ama asıl mesele annenin bunu nasıl ele aldığı olabilir. Aralarında özel bir gündem mi var acaba?
Belki de sorun story’den çok, ilişkinizin ciddiyetine dair kafalarındaki soru işaretleridir. Sevgilinin story’si bahane olabilir. Böyle şeyler genelde “kim bu çocuk, niyeti ne” araştırmasına dönüşüyor, dikkat et.