Yurt dışında harika bir iş teklifi aldım, maaşı da Türkiye’dekinin 3 katı ama sevgilim ‘gitmen ilişkimizi bitirir’ diyor. Çok kararsız kaldım, kariyer mi ilişkiden daha önemli? Sizin başınıza böyle bir şey gelse ne yapardınız?
9 Yanıt
9yurt dışı işi için 2 yıl önce benzer bi durum yaşadım. Biz nişanlıydık, o çok karşı çıktı. Açıkçası o dönemde gitmeseydim kariyerim çökmüştü. İlişki bitti ama ben doğru kararı verdim diye düşünüyorum. Şu an çok daha iyi bi yerdeyim.
Bence bunu net konuşmanız lazım. O gitmeni istemiyor ama sen de maaşın 3 katı olduğunu söylüyorsun. Oturup hesap yapın, gelecek planlarınızı konuşun. Belki bi çözüm yolu bulunur.
Ama sevgilini de düşünmek lazım. Sonuçta o ‘gitmen ilişkimizi bitirir’ diyor bu senin için şok olmamalı. Onun da bakış açısıyla empati kurdun mu? Ya ilişkiyi bi süreliğine açık ilişkiye çevirseniz falan orta yol bulunabilir belki
Yurt dışına gitme kararı zor bi süreç çünkü hem bağlardan hem de alışkanlıklardan kopmayı gerektiriyor. Partnerinle bu işi profesyonel bir destekle, çift terapistiyle konuşmayı deneyebilirsiniz. Daha sağlıklı bir karar almanızı sağlar.
Şunu da ekleyeyim, sevgilim ‘ya ben ya iş’ tarzında çok net bi ultimatom verdi. Gerçekten ilişkimi bitirme niyetim yok ama bu iş fırsatı da hayatımda bir daha gelmez gibi geliyor.
Kaç yıldır berabersiniz? Dürüst ol, ilişki zaten biraz sallantıda mıydı yoksa bu teklif mi onu bu kadar sarstı?
Bu biraz klişe ama bence bu maaş farkını sevgiline daha tatlı bir dille anlatabilirsin. Mesela, ‘Bak, gittiğimde haftada bir uçak biletin benden olur’ gibi eğlenceli bi öneri yapabilirsin. Belki o zaman yumuşar.
Bi erkek sevgilisi için kariyerinden vazgeçse ‘aşk adamı’ muamelesi görmez, değil mi? Kadınların kariyer hedeflerini ‘ilişki biter’ tehditleriyle engellemek hiç adil değil.
bilemiyorum tabii ama bence sevgilin bu kadar karşı çıkıyorsa başka bi nedeni de olabilir. Sırf kıskançlık mı, yoksa onun da hayatında başka bir şey mi var diye sorgulardım.