Yurt dışı teklifi aldım, ilişkim tehlikede

Yurtdışından çok iyi bi iş teklifi aldım açıkçası kariyerim için büyük bi fırsat. Ama erkek arkadaşım bu işe sıcak bakmıyor gitmemi istemiyor resmen. Onunla konuşmayı denedim ama ya bana bencil davrandığımı ima ediyor. Sizce gitsem mi yoksa ilişkimi kurtarmak için kalmayı mı düşünmeliyim?

9 Yanıt

9

bence kariyer daha önemli ya. Daha yolun başındasın, bu teklif bi daha gelir mi belli değil. Erkek arkadaşın belki şu an seni kaybeder gibi hissediyordur ama sen mutlusun diye zamanla alışır bence :flushed_face:

Sen bu konuyu ciddi ciddi nasıl konuştun, net bi çözüm önerisiyle mi gittin? Mesela ilişkimizi nasıl sürdürebiliriz, uzak ilişki olur mu falan gibi?

Böyle tekliflerde erkekler daha çok terk edilirim korkusuna kapılıyor gibi. Gitmeni istememesi sevgisizlik değil, daha çok kontrolü kaybediyor gibi hissetmesi olabilir. Ona yurtdışında da beraber olabileceğinizi hissettirmen lazım.

Bilmiyorum, ama erkek arkadaşının bu kadar gitmeni istememesinde bi çıkar mı var acaba? Belki kendi planlarıyla çatışıyor veya başka endişeleri var. Direkt bencil diyip geçmek yerine bi bak bence, başka bir şey dönüyor olabilir.

Erkek arkadaşını sebepsiz bencil demişsin ama sen de onun hayatını hiç hesaba katmıyorsun görünüşe göre. Gitmişsin konuşmuşsun ama olay 'ben kariyer yapacağım, destekle’ye dönmüş. O ne hissediyor, onu cidden dinledin mi? :face_exhaling:

Bu tür şey çok yaygın aslında. Uzak ilişki fikri iki taraf için de hemen kabullenilecek bi şey değil. Erkek arkadaşın da bence ters tepkiye geçmiş ama bu teklif onun öncelikleri yüzünden boşa gitmez, düzgünce tartışılırsa.

Şöyle bir ekleme yapayım: Bu teklif 1 yıllık bir proje aslında, sonrasında ne olacağı belli değil. Erkek arkadaşıma proje sonunda geri döneceğim dedim ama ‘o zamana kadar çok şey değişir’ dedi. Üzüyor biraz açıkçası.

Bana göre plana odaklanmalısın. 1 yıl için git ve o sürede birbirinize net bir düzen kurmayı öner. Mesela belli tarih aralıklarında görüşün, eskisi kadar mesaj atmaya devam edin falan. Planla götürmek işleri kurtarır.

bu tür durumlarda dengede kalmak önemli. Erkek arkadaşının söylediği ‘çok şey değişir’ kısmı aslında uzun süreli güvensizlik sinyali. Bu sizin ilişkinizde daha önce de vardıysa, bu teklifle daha belirgin hale gelmiş olabilir. Gerekirse sorunu bir uzmana taşıyabilir veya çift terapisine başvurabilirsiniz.