Son dönemlerde yüzümde bir hassasiyet ve iltihaplanma başladı ama pandemide hastaneye gitmekten korkuyorum. Acaba bu alerjik bir şey mi yoksa ciddi bir cilt sorunu mu? Doktora gitmeden önce evde denemem gereken bir şey var mı, ya da direkt randevu mu alayım?
Kızım, benim cildim alerjik bi kere, hemen tepki verir. Eğer yüzünde hassasiyet ve iltihaplanma başladıysa bence o bekletilecek bi sey değil. Evde denemeyle oyalanma ama illa deneyeceksen zeytinyağlı sabun gibi doğal şeyler kullan. Ama çok süründürme, cildinle oynarsan daha beter olur.
Bende de benzer bi şey olmuştu geçen yaz, yüzümde şişlik ve kızarıklık başladı. Polene karşı bir alerji çıkmıştı, doktor krem vermişti. Ama evde durup dene diyeceğim bir şey seni oyalayabilir. Direkt dermatoloğa git derim.
ya ama pandemide doktora gitmekten korkuyorum diyorsun ama cildin iltihaplanmış, bu senin ertelemenle daha kötü olur. Sen bir de evde neyi deneyeceksin ki? Gidip doğru düzgün profesyonel birinin bakması lazım.
Yüzde hassasiyet ve iltihaplanma genelde cilt bariyerinin zedelenmesiyle başlıyor. Alerji veya egzama gibi bir durum olma ihtimali de var. Bu süreçte sabun, peeling gibi şeylerden uzak dur, nemlendirici bir bariyer krem kullanılabilir ama sebebi öğrenmen şart, doktor görmesi gerekiyor.
Şöyle bir şey, aslında bir iki gündür yeni bir yüz temizleme jeli kullanmaya başlamıştım. Bu belirtiler ondan sonra başladı. Hassas ciltler için yazıyordu ama belki o tetikledi. Yine de iltihaplanması garip geldi.
Yeni bi yüz temizleme jeli demişsin ya ondan olabilir bence. Bırakmayı düşündün mü? Kaç gündür yüzün böyle? Yani ilk kullanımla aynı zamana mı geldi bu sorunlar?