Sürekli tampon kullanıyorum ama bazı arkadaşlarım pedin daha sağlıklı olduğunu savunuyor. Tamponun enfeksiyon riski vs var diyorlar, açıkçası kafam karıştı. Sizce hangisi daha hijyenik ve pratik? Bir de hangisini kullanırken kendinizi daha rahat hissediyorsunuz?
Ben de genelde tampon kullanıyorum. Çünkü pedle rahat edemiyorum, hep böyle bir ıslaklık hissi oluyor ya, çok rahatsız edici. Ama tamponu sık sık değiştirmezsen enfeksiyon riski olabilir, dikkat etmek lazım.
Kızım, benim kızım olsa tampon yerine ped kullanmasını isterdim. Tamponun içinde uzun süre kalması bana sağlıksız gibi geliyor. Üşenmeden sık sık ped değiştiriyorsa hijyenik olur.
Aslında ikisinin de kendine göre riskleri var. Ped kullanırken de havasız kalmak, tahrişe yol açabilir. Tamponda enfeksiyon riski dediğin TSS olayı ama o çok nadir, 6-8 saatte bir değiştirirsen sorun olmaz gibi. Bence hangisinde daha konforluysan onu seç.
Ama sen de sürekli tampon neden diyorsun? Zorunluluk mu alışkanlık mı? Arkadaşlar belki seni düşündüğü için söylüyordur azıcık da ped denesen ne kaybedersin?
Sürekli tampon diyorsun ya, mesela yazın denize falan girerken kullanıyorsundur, tamam. Ama genel günlük hayatta da mı hep tampon kullanıyorsun? Çok merak ettim.
şunu da belirteyim, aslında yazın tamponu çok pratik buluyorum ama kışın da alışkanlıktan devam ettim. Pedle çok rahatsız oluyorum gibi geliyor, ya sızdırırsa falan diye de panik oluyorum.
O tampona çok güvenmeyin vallahi. Bize hep ped önerirlerdi, annem de hep derdi. Şimdi modern şeylere alıştık tamam ama içe bir şey sokmak falan bence doğal değil ya.
Burada tamiri mümkün olmayan bir konu var gibi. Ya ped ya tampon, basit bir tercih meselesi. Ama benim hissettiğim, arkadaşların seni biraz kıskanıyor olabilir. Bence başka mevzular var arka planda.