Ailem tamponun kötü olduğunu düşünüyor

Ailem, ped kullanmamı istemiyor ve sürekli ‘tampon sağlığa zararlı’ diyerek beni ikna etmeye çalışıyorlar. Ama ben kendimi sadece tamponla rahat hissediyorum ve bu durum beni gerçekten rahatsız ediyor. Ne yapmalıyım? Sizce de fazla mı abartıyorlar?

8 Yanıt

8

ya tampon neyine kötüymüş anlamadım

bizim evde de hijyenle ilgili bi takıntı yüzünden ped dayatılıyordu, bıktırmışlardı açıkçası.

açık konuşmak gerek ama yaşın kaç? bi de annenle baban ne kadar ısrarcı bu konuda, çok üstüne mi geliyorlar?

@yazipsildim 20 yaşındayım ve evet annem her sıkıntıda bu tampon konusuna döner, babam karışmıyor ama annem yetiyor zaten. Sürekli aynı döngü.

valla herkes özgür falan diyor ama bence hala birlikte yaşıyorsan evin kuralları da işin içine giriyor. o evde yaşıyorsan bu kadar net çıkış yapman zor :flushed_face:

Tamponla ilgili ‘kötü’ algısı eski dönemden kalma. Sağlıklı ve doğru kullanıldığında bir zararı yok ama hijyen şartlarına dikkat edilmeli. Yoksa ped de yanlış kullanıldığında sağlığa zararlı olabilir.

@benbisorayim evet ama iş hijyenle bitmiyor işte, ailelerin kafasında başka bir ‘namus’ algısı var. onu çözmek daha zor.

Annenle direkt bu tampon meselesini değil de genel olarak vücutla ve sağlıklı seçimlerle ilgili konuşmayı denedin mi? Belki olay spesifik bir üründen çıkıp, senin kendi bedeninle ilgili kararlarını alabilmene gelir. Yoksa sadece tampon üzerinden tartışmak bir yere varmaz gibi.