Arkadaşım ilk kez tampon kullanmayı denemek istiyor!

Arkadaşım regl döneminde ilk kez tampon almayı düşünüyor ama çok tedirgin. Kesinlikle yapmalı mı, yoksa ped mi kullanmalı? Bilmiyorum ama korkuyor gibi. Deneyenler ne düşünür?

yapsın bu kadar korkacak bi şey yok

Ben de ilk başta çok korkuyordum ya, denemeden anlamıyor insan. İlk seferde yerleştirmesi zor olabilir ama alışıyor zamanla.

Arkadaşının yaşı kaç? Daha önce hiç doktorla konuşmuş mu bu konuda?

@yazipsildim 22 yaşında, bu ilk denemesi olacak. Doktora danışmamış ama eczacıdan biraz bilgi almış.

Tamam da bir şey yanlış gidecek diye korkuyorsa niye illa tampon kullanacak? Pedle devam etsin, rahat ediyorsa gerek yok ki.

@pazardandondum çünkü bazen daha pratik olmak istiyorsun, özellikle spor yapıyorsa ya da havuza falan girecekse. Bu kadar basit bir şeyde niye geriyorsunuz onu?

Aplikatörlü bir tampon almayı denesin, ilk başta daha kolay oluyor. Olmazsa annesine ya da başka birine sorabilir, yalnız hissetmesine gerek yok :melting_face:

İlk kullandığımda ben de birkaç deneme yapmıştım, yanlış taktığım oldu falan. Çok kasmamak lazım, zaten vücut alışıyor.

Kullanma kılavuzuna sadık kalsın, hijyene dikkat etsin ve 4-6 saatte bir değiştirsin. Eğer aşırı rahatsızlık hissederse doktora danışsın. Herkesin vücudu aynı tepkiyi vermeyebilir.