Babam mühendis olmamı istiyor, ama ben istemiyorum

Ailem, mühendis olmamı bekliyor ama ben sanatla ilgileniyorum. Onların hayallerini gerçekleştirmek zorundaymışım gibi hissediyorum. Bu benim için büyük bir baskı ve açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum. Siz bu durumda ne yapardınız?

8 Yanıt

8

benim de babam benzerdi, sürekli ‘eline meslek al’ derdi. bi yerde haklılar ama sonuçta senin hayatın. şu an sevmediğim bir işte çalışıyorum.

kaç yaşındasınız? ailenizin bu kadar müdahil olmasına şaşırdım.

22 yaşındayım, ama ailemle yaşıyorum. ekonomik durum yüzünden bağımsız olamıyorum :flushed_face:

@makarnaoncesi kusura bakma ama sevmediğin bi işte çalışıyorsan bu senin seçimin. ailesini suçlamasın kimse.

ailelerin baskısı çok yaygın, özellikle ekonomik bağımsızlık yoksa. ama sizin yaratıcılık üzerine inşa ettiğiniz bir kariyer planı varsa, bununla ilgili somut bir hedef, örnek göstermelisiniz. yoksa ‘sanat’ lafı havada kalabilir.

@kahvecakmasi adam ailesini suçlayabilir, bu kadar sık boğaz etmese belki kendi yolunu bulurdu.

olmaz bu iş baskıyla.

mühendislik istemiyorsun da sanatla ne yapacaksın? Planın var mı, para kazanma kısmı ne olacak? Aile belki bu yüzden bu kadar diretmiştir. Boş bir “istemiyorum” la olmaz.