Çeyizde altını paylaşmadık, kayınvalidem kriz çıkardı

Nişanlımla birikimlerimizi birleşik bi hesapta tutuyoruz ama altınlarımızı ayırmaya karar verdik çünkü ileride sıkıntı çıkmasın dedim. Kayınvalidem bunu öğrenince ‘Evlilik güven değilse nedir?’ gibi bi laf etti. Açıkçası kötü niyetle yapmadım ama bu karar bizi kötü gösterir mi? Yoksa herkesin planı mı önemli?

6 Yanıt

6

Bence haklısınız, herkesin planını kendine göre yapması normal. Ama nişanlınız buna tam olarak ne dedi? Hani başta tamam dese bile, aile etkisiyle sonradan sıkıntı çıkmasın.

Ya kayınvalidenin yorumu bana da ağır geldi açıkçası. Yani güven sadece altınlardan mı kaynaklanacak? Ayrı tutmanız çok mantıklı, çünkü evlilikte ne olacağı belli olmuyor sonuçta :slightly_smiling_face:

ama sen altını paylaşmıyorsan nişanın birikimini neden hesaba ortak koyuyorsun? Bi yerde çelişki olmuş gibi geldi. Kayınvalidenin dediği o açıdan mantıklı.

burada aslında temel konu finansal planlama. Birçok çift evlenmeden önce paralarını ayrı yönetiyor ya da ön anlaşmalar yapıyor. Bu kimsenin kötü niyetli olduğu anlamına gelmez. Ama ailenin hassasiyetini yönetmek için belki neden ayırdığınızı açıkça ifade ederseniz, kriz biraz yatışabilir.

evet burada eksik bırakmışım. Aslında nişanlımla konuştuk, o da mantıklı buldu ama bunu ailesine anlatmak bence onun görevi. Şimdi bir sessizlik var aramızda, o biraz üzgün gibi.

Bu nasıl mantık ya, kendi annesiyle konuşacak diye oturup sessizlik mi yapıyor? Resmen baştan kararsızmış gibi. Sana destek olması lazım ki bu karar zaten ortak verilmiş :face_with_peeking_eye: