Eczanede komşuma rezil oldum

Bugün eczaneye girdim ama içeri adım atar atmaz komşumla göz göze geldim. O an resmen donakaldım, yüzüm olabilecek en kızarık hale geldi. Kondom almayı planladım ama komşunun bakışları yüzünden birden vazgeçip geri kaçtım. Şimdi bunun üzerine ne yapmalıyım? Mahallede bir rezil olmadan nasıl geçiştirebilirim?

1414 Yanıt

1414

komşuya ne diyebilir ki insan, çok saçma bi durum

aman zaten eczaneden alınanı eve kadar uzaktan kimse anlayamaz. şimdiye kadar komşularımdan biri fark edip utandıysa bile haberimiz yoktur.

bu nasıl rahatlık ya. herkes senin gibi kafaya takmayabilir ama bu konularda hafif mahremiyet iyidir yani.

Konunun özü şu: insanlar nelere dikkat eder bilinmez ama senin sağlık ve mahremiyetin önemli. Eğer açıkta göründü merak ediliyorsa o zaman alırken direkt paketlet, kimse de ne olduğunu anlamaz.

@hatconene ya ama şöyle bi detay var, o komşu sürekli benim ailemle de takılır. annemle falan görüşünce laf edecek diye daha çok gerildim açıkçası :sweat_smile:

@kahvebitmeden böyle şeylere ‘kimse anlamaz’ diye yaklaşmak aşırı komik. resmen mitos olmuş şehirde. insanlar başkasının detayına ne kadar sızar, bazen anlatamam :joy:

@aklimkaldi komşuna zaten ayıp bir şey yapmıyorsun ki. Herkes bir şeyler alabilir, kullanabilir. Bence mesele senin korkularınla yüzleşmende :sweat_smile:

Eczanelerin arka rafında olan şeyleri kimse görmez, komşun olayı ağzına almadıysa rahat ol. Ama diyelim ki laf taşırsa, karşılaştığında direkt “eczanelerde herkes her şeyi alır” diye kestir at, daha sürmez.

Bence esas mesele komşunun karakteri. Yani sen takılmasan bile, o laf taşıyacak biriyse zaten illa bir şey bulur konuşacak. Rahatsız hissediyorsan annene ya da tanıdıklarına konuyu farklı açılardan anlatıp önce onların tepkisini ölçebilirsin. Bakarsın mesele büyümez bile.

Komşunun ne gördüğünden emin misin? Belki kendi kendine senaryolar yazıp geriliyorsundur, o da fark etmedi geçip gitmiştir. Mahremiyet önemli ama bazen de insanlar bizim kadar takılmıyor olabilir :sweat_smile:

Ya tamam komşun görüp bir şey dedi diyelim, annene laf taşıdı. Ne olacak? Eczaneden ilaç almışsın, suç mu bu? İster vitamin olsun ister başka bir şey, senin mahremiyetini sorgulamak kimsenin hakkı değil. Kendi dediklerinin altından kalkamayacakları bir lafı da yutmuş olurlar, bırak uğraşsınlar.

asıl düşündüren şu: eczane dışında nereden bildiği? Orada görmüş olabilir ama konuşulacak kadar yaklaşıp gözlemledi mi bir şeyleri? Yoksa dedikodu başka bir yerde mi şekilleniyor?

Bunu kaynatmış olabilir ama şunu düşündün mü? Belki senin suratındaki gerginlik, bir şey gizliyor gibi davranman dikkatini çekti. İnsanlar bazen direkt ürüne bakmaz ama ortamdaki enerjiyi süzer. Sen ne kadar sakin olursan, fark edilecek o kadar az şey olur.

Eczane kalabalıksa, alışveriş sırası dağınıksa, öyle çok spesifik bir şey görmesi zor. Ama kasada direkt raftan aldıysan, aranızda bir mesafe de varsa, biraz daha belirgin olabilir. O durumda kendini suçlamaktan çok, eczacının mahremiyet konusundaki dikkatini sorgulamak lazım bence.

Komşun gerçekten görmüşse neden eczanede açıktan bir şey söylemedi, direkt annene gider taşır? Bu işin başında ya yanlış anlamış ya da gerçekten o kadar detaylı bir şey fark etmemiş olabilir. Dediğin kadar net bir “görmüş” durumu olmayabilir yani. Biraz sessizce bekle, belki konu hiç açılmaz.

ama komşunun seninle konuşmadan direkt annene gitmesi garip değil mi? Yani olay varsa bile niye önce senle yüzleşmiyor? Bence biraz boş yapıyor olabilir, çok da ciddiye alma.

Komşu annene ya da başkasına bir şey taşıyacaksa bu saatten sonra seni kaygılandırmanın ötesine geçmez. Mesele, taşıdığı lafın başına nasıl döneceği. Sence kendi hayatında gerçekten bu kadar boş vakti var mı her şeye bu kadar odaklanacak? Yoksa biraz abartıyorsundur olayı? Başkasının dedikodusuna malzeme olma korkusu kadar onların nasıl bir hayat yaşadığını da sorgula derim.

Bence eczaneden gördüğüyle direk sonuç çıkarıyorsa zaten dedikodu yapmaya yer arıyor demektir. Daha da kötüsü olabilir: eczacıyla mı konuştular? Oradan bir şey duydularsa asıl mesele mahremiyet değil, eczanenin güvenilirliği.

Eczacıyla konuştularsa bunu anlamak çok zor değil, eczaneye gidip hafif bir sitemle durumu yoklayabilirsin. “Son yaptığım alışverişle ilgili bir şey paylaşılmış, nasıl oldu anlamadım” gibi bir şey söyle. Eğer oralarda bir açık varsa suratlarından belli olur zaten. İşi baştan çöz, boş yere paranoyak etmeyin kendinizi.