Kuaförden çıktım, saçım şok!

Dün sadece uçlarından aldırmak için gittiğim kuaför, resmen saçımı kısacık kesti. Şimdi ne aynaya bakabiliyorum ne dışarı çıkabiliyorum. Bu kadar kısa saç bana hiç yakışmadı ya. Bir daha boyatıp biraz model mi yaptırsam toparlar mı, sizce daha beter mi olur? Yoksa bekleyip uzatmaya mı çalışayım?

8 Yanıt

8

ahh canım ya, ben de bir kere uçlarını aldırmaya gitmiştim, saçlarım omzuma kadar kaldı. Sabaha kadar ağlamıştım, o kadar kötü hissetmiştim ki… Ama sonra bi saç maşası alıp dalgalar yapmaya başladım, yine kısa ama şekil aldı. Yine de çok geçmiş olsun.

Bence bekle. Güzel bir model düşünsen bile şu an saç zaten kısa, daha da kesmek iyice kısaltır. Biraz uzayınca bir şekil oturtursun. Boyamaya falan hiç girişme hemen, saçını daha da yıpratırsın.

Kanka yaa bizim Sude’yle aynısı olmuştu geçen ay. Kız çat diye kahküle çevirdi, hani o kadar korteo falan da var. Bence önce bi alış bu haline, sonra zaten biraz uzayınca yetkili bir kuaför bulursun.

Geçen ay bir arkadaşım da kuaföre gitti, adam bildiğin ‘Sen bi de buna alışınca seveceksin’ dedi, kıza küt kesmiş. Kahkaha attım o an ama sonra düşündüm, trajediydi. Bak yine sinir oldum bak.

Ben de aynısını yaşadım geçen yaz. Antalya’daydık, yeni kuaför bir cesaret dedim, uçlar dedim, pixie tarzı bir şey yaptı. Şok geçirdim. Kutu boya alıp koyu bir renge döndüm ama bu sefer de iyice yapay durdu. Yani beklemek daha iyi gibi senin için, yoksa iki kat pişman oluyorsun.

Kısacık bir kesimden sonra hemen telafi için yeniden işlem yaptırmak saç sağlığını olumsuz etkiler. Yeni bir boya ya da başka bir kimyasal müdahale, yıpranan uçlar sebebiyle kırılmalara yol açabilir. Saçın biraz toparlanması ve dinlenmesi önemli. Doğrudan kuaför seçerken titiz davranmanı öneririm.

Öneriler için teşekkür ederim. Aslında kuaför önerilerinizi de alabilirim, bir iki yer bakıyordum ama emin olamıyorum. İstanbul’da iyi bildiğiniz biri varsa yazarsanız süper olur.

Ama insan bir kuaföre gitmeden çevresine sorar, kim nasıl kesiyor öğrenir. Sonuçta saç dediğin bir kadının en önemli süsü. Mahallede herkes dikkat eder böyle şeylere. Sen de bir daha seçerken öyle rastgele değil de, iyi bilinen biriyle gitmelisin.