Nişanlımla düğün masrafları yüzünden tartışıyoruz

Nişanlımla düğün planlamaya başladık ama daha baştan masraflar yüzünden tartışıyoruz. O, ailesinin her şeye karışmasını istiyor ve bana lüks seçimlerini dayatıyor. Ben daha ekonomik bir şey istiyorum ama dediğim pek dikkate alınmıyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

6 Yanıt

6

Bence ailesini devreye sokması pek doğru değil. Evlenecek olan sizsiniz, niye onların lüks seçimlerini dayatıyorsunuz ki? Ben kendi düğünümde açıkça konuştum, ‘kendi bütçemize göre yapacağız’ dedim. burada dur demezsenız evlilik boyu müdahaleleri bitmez.

Ya bu aşamada iletişim çok önemli. Ailesi ekonomiyi bilmiyorsa oturup birlikte net bir hesap çıkarın. Mesela mekan, yemek, kıyafet, hepsinin maliyetini yazın. Önceliklerinizi belirleyince ‘lüks’ olanlar zaten kendiliğinden elenir. Biz böyle yapmıştık, iyi sonuç verdi.

Şimdi senin o ekonomik dediğin şey ne kadar ekonomik gerçekten? Mesela basit bir salona ‘idare eder’ diyorsan, adamın ailesi niye kabullensin ki? Ayrıca nişanlın da ailesiyle bir şekilde uyum içinde olmak zorunda. Bence tamamen kendi kararlarını diretmek yerine orta yol bulmayı denemelisin.

Aslında burada bir bütçe planı yapmak şart. Yani toplamda ne kadar harcama yapacaksınız, kim ne kadar destek oluyor? Kendi gelirinizi ve giderlerinizi kağıt üstünde açığa kavuştururseniz, sınırlarınızı daha iyi savunabilirsiniz. Kendi bütçenizi zorlamayın derim.

Şöyle bir durum daha var, ailesi düğün haricinde takılar konusunda da devrede. Mesela illa şu kadar altın olacak diye diretiyorlar, beni aşırı geriyor. Bunu da dile getireyim dedim çünkü tartışmanın temeli sadece düğünle kalmıyor :smiling_face_with_tear:

Bence bu işin sonu gelmez gibi. Çift olmanın anlamı ortak karar almak ama siz daha işin başında kendi isteklerinizi değil de onun ailesini konuşuyorsunuz. Bu düğün değil hayatınız. Resmen kimlerin ne kadar müdahil olacağını şimdi belirlemeniz gerekiyor yoksa sorun evliliğe taşınır