Sevgilim borç istedi ama çekiniyorum

Sevgilim bir süredir maddi sıkıntı yaşıyor ve benden borç istedi. Açıkçası yardım edesim var ama bir yandan da kötü hissediyorum. Ya geri ödemezse ya da bunu alışkanlık haline getirirse? Çok seviyorum ama bu durum ilişkimize zarar verir mi diye korkuyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

5 Yanıt

5

Yardım etmeden önce kesinlikle yazılı bir protokol oluşturmanızı öneririm. Borç verirken mutlaka miktar, vade gibi detayları yazıya dökün. Çünkü ilişkilerde para işi hassas, ne kadar güven olsa da ileride detayları unutulabilir. Hukuki bir sıkıntı yaşama ihtimaline karşı tedbirli olun derim.

Ben de geçmişte sevgilime borç verdim ama açık konuşayım, geri alamadım. Hatta ilişkiyi de bitirmek zorunda kaldım çünkü bu iş resmen iki tarafı da yıpratıyor. Eğer yardım etmek istiyorsan, ona verebileceğin rakamı geri dönmez gibi düşünerek ver bence.

Kızım, ben olsam vermem. İlişkide daha sevgililik aşamasında borç istemek ne kadar doğru? Evlenmeden önce bunlar alışkanlık haline gelebilir. Hem senin güvenini sarsar, hem sevginizi. Bu işler böyle, çok dikkat et kendine.

Herkese teşekkür ederim, birkaç detay daha vereyim. Aslında daha önce de bir iki kez istemişti ama bu kadar ciddi bir rakam değildi ve geri de ödemişti. Şimdi biraz daha yüksek bir meblağ söz konusu. Yazmaya utanmıştım ama 15 bin lira istedi.

Ama fark ettiniz mi, sevgiliniz daha önce defalarca istemiş ve siz bunları baştan kabul etmişsiniz. İnsan bir defa yapınca cesaret alıyor zaten. Belki verdiğiniz sınırları net koymadınız, bu da onun böyle davranmasına neden olmuş olabilir. Biraz ipin ucu sizde sanki.