Sevgilim borç istedi, içim rahat değil

Birlikte olduğum adam benden borç istedi, işler kötü gitmiş falan… Ama açık konuşayım, içimde bir huzursuzluk var. Daha önce de bir iki kere söylemişti ama bu kez miktar daha yüksek. Onu kullanıyormuş gibi hissetmek istemem ama ya geri ödemezse? Böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir ki?

9 Yanıt

9

Ben de böyle bir şey yaşadım, şöyle söyleyeyim, adam ilk başta 2 bin lira borç istemişti, verdim ama sonra 6-7 bine çıkardı. O dönemde işte ‘toparlayacağım’ falan diyordu ama ne ödemesi oldu ne bir şey. Açıkçası güvenemiyorsan hiç bulaşma derim.

Net ol bence. ‘Bu miktar benim için fazla, geri ödeyip ödeyemeyeceğini bilemiyorum, ilişkimizi zedelemek istemem’ tarzında konuş. Bunu diyince karşı tarafın tepkisi sana bir fikir verir zaten :grimacing:

bu konuda genelde iki şey dikkat çekici: ilki, o borç ilişkide bir güç dengesizliği yaratır mı? İkincisi, eğer ödemezse onunla nasıl yüzleşeceksin? Kararından önce bu iki şeyi sormeni öneririm.

Şimdi açık konuşayım, sonuçta senin ona borç istemesine kadar alan tanıdığın bir durum var. Bir ilişki bu kadar güvensizlikliyse baştan ne işin var ki? Her şeyi ona yıkamayız burada.

Şunu ekleyeyim, konuşurken çok ısrarcı olmadı aslında ama biraz moral bozmuş gibiydi. Yani ihtiyacı var belli ama hâlâ kararsızım. Miktar da 10 bin gibi bir şey bu arada, az değil.

Aslında şöyle düşün, borç istemek kolay bir şey değil, o da kafasında kurmuştur eminim. Ama dediğin gibi sıkıntı büyükse ve uzun vadede geri ödemezse bu sende kırgınlık yaratır. Sorun çok yaygın, o yüzden çok da suçlama kendini.

Ya tamam da buradaki herkes sanki kendi ekonomik düzeni harika gibi yorum yapıyor. Adam 10 bin istemiş, ‘kapatırım’ diyor, konu biter. Sende huzursuzluk varsa baştan hayır diyeceksin o kadar.

Bu nasıl mantık ya? Adam sonuçta işlerden dolayı sıkılmış, güvendiği insana dönmüş. Böyle böyle güven olmazsa ilişki zaten yürüyemez. Parayı veremeyeceksen de açıkça söyleyeceksin, üstü kapalı şüpheyle olmaz.

Ya ama herkes ödemez diye düşünüyor da belki de adam daha önce hep ödedi, sana güvenmiyor olsaydı neden gelsin ki? Belki de çok zorda ama gurur yapmamak için böyle dedi sadece…