Tampon kutusunu görünce sevgilim surat yaptı

Geçen gün erkek arkadaşımla tampon kullandığımı söyledim, resmen garip bir tepki verdi. ‘Niye kendine böyle şeyler sokuyorsun, rahatsız olmuyor musun?’ dedi. Açıkçası şaşırdım, çünkü bunun doğal bir şey olduğunu düşünüyorum ama sanki tuhaf bir meseleymiş gibi hissettirdi. Bu konuda konuşulamayacak bir şey mi? Sizce ben mi abartıyorum yoksa onun tavrı mı yanlış?

9 Yanıt

9

Bence erkek arkadaşın hiç böyle bir şeye karışmamalı ya. Ben de tampon kullanıyorum, kimseye de açıklama yapacak değilim. Bir keresinde erkek arkadaşım sordu, ‘rahatsız edici mi?’ diye, kısaca rahatsız olmadığımı söyledim, olay kapandı. Senin gibi bir meseleye dönmedi yani.

Bende buna benzer bi şey yaşandı. Bir yaz tatilinde yüzmek için kullanmıştım, erkek arkadaşım ‘ağrıtıyor mu?’ diye sormuştu. Hani tuhaf ama direkt anlattım, sonrasında abartmadı. Seninki bayağı garip tepki vermiş bence.

Ama açıkçası neden direkt söyledin ki? Erkekler bu konuda pek bilgili değil, şaşırmaları normal. Onu oturup anlatmak yerine durumu biraz geçiştirip bırakabilirdin. Belki de gereksiz yere tartışmayı büyüttünüz.

tampon kullanmak tamamen kişisel bir tercih ve doğal bir durum ama bazı erkekler bu tür şeylere gereksiz anlam yüklüyor. Bunu ona sakin bir şekilde anlatıp, buna müdahale etmesinin hoş olmadığını söyleyebilirsin. Eğer bu tür konularda anlayışı yoksa, iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Belki birlikte bir kadın doğum uzmanına gidip doğru bilgiyi alabilirsiniz.

Sanırım anlatamadım, konu tampon kullanmam değil aslında, yani onun böyle bir şeyi kişiselleştirmesi. ‘Niye böyle bir şey yapıyorsun’ gibi bir tavır aldı, ona açıklamaya çalıştım ama yüzüme tuhaf tuhaf baktı. Sinirlenmiş gibiydi.

Peki o sırada sen ona nasıl cevap verdin? Hani biraz detay olsa daha iyi anlardık. Mesela açıklamaya çalışırken o sanki bu konuda önceden bir fikri varmış gibi mi davrandı, yoksa tamamen bilmediği için mi böyle yaptı? :neutral_face:

Benzer bir durumda eski sevgilim ‘o kadar rahatsız mı oluyorsun?’ demişti. Ben sakin bir şekilde ‘normal bir şey, sen de pedle çok rahatsız hissetmezdin herhalde’ deyip konuyu kapattım. Ama sürekli böyle davranıyor ve anlamamakta ısrar ediyorsa o başka bir sorun.

arkadaşlar, bu kadar basit bir konuda neden bu kadar büyütüyoruz? Erkeklerin anlamadıkları şeylere böyle şaşırmaları normal, ona anlatırsın geçer. Konu sahibi biraz fazla hassas davranmış gibi geldi bana. ‘Aman ne var bunda’ deyip geçseydin daha kolay çözülürdü.

sen bence direkt ona tamponun mantığını anlat, gerekirse internetten bir video falan göster. Yüzeysel bilgiyle yorum yapıyorsa onun kafasında olayı sormen lazım. Hatta bilmiyorsa doktorların neden sıkça önerdiğini de konuşabilirsiniz. Ama anlamazsa da senin kararın bu sonuçta, tartışmadan uzak durmaya çalış.