Bugün regl oldum ve ailem halen çekinerek ped kullanmamı istiyor. Oysa tampon kullanmanın daha pratik olduğunu düşünüyorum. Ama annem ‘ped kullan’ dedi, yoksa ‘hijyenik olmaz’ diyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Herkes tampon kullanıyor gibi, ben mi çok modernim?
ben ilk başta ped kullananlardandım, ailem de aynen senin gibi hijyen falan diyodu. sonra tampon denedim, resmen dünyam değişti. olay kesinlikle alışmakta. bir kere kullanan pedle uğraşmaz diyorum. bence dene.
annen tam olarak neden hijyenik değil diyor? yanlış takarsan enfeksiyona neden olabilir belki ama doğru kullanınca sorun yok gibi. detay versene.
@soncaykaldi annem işte içine kaçarsa çıkaramazsın, mikrop kaparsın falan gibi şeyler söylüyor. ama ben bunların abartı olduğunu düşünüyorum. zaten herkes kullanıyor diyorum, dinlemiyor.
@makarnaoncesi herkes için o kadar kolay olmuyor. bazıları rahat etmiyor işte, ped bazen daha pratik. alışma meselesi diyorsun ama beden meselesi de var.
tampon kullanımında hijyen önemli, doğru koşullarda kullanınca bir sıkıntı yok. ama 4-6 saatten fazla kalması riskli, enfeksiyona neden olabilir. annenin çekinceleri bundan kaynaklı olabilir. eğer tam emin olmak istiyorsan, bir jinekologa danışman iyi olur.
çok mu modernsin? valla pedle gayet yaşıyor çoğu insan ![]()
@aklimkaldi içine kaçarsa efsane ya. o kadar da kolay bir şey değil. ipini tutacaksın, çekip çıkaracaksın. annene bunu güzelce anlatmayı dene bence ![]()
burada konu hijyen değil, annenin alışkanlıkları ve korkuları. tamponu hijyenik kullanmayı öğrenirsen rahat edersin. ama ne yaparsan yap, anneni ikna etmek zor olabilir.