Tampon mu ped mi? Annem neden ısrarcı?

Açıkçası, ped kullanmayı seviyorum ve annem sürekli tampon kullanmam gerektiğini söylüyor. Onun neden bu kadar israrcı olduğunu anlamıyorum. Herkesin farklı tercihleri var, ama sürekli bir baskı altındayım. Sizce bunun arkasında ne olabilir?

9 Yanıt

9

ben de ped kullanıyorum hala, yıllarca tampon denendi ama rahat edemedim. annem bi ara hijyenik olmuyor diye baskı yapmıştı. bence onunki öyle bir düşünce olabilir :melting_face:

annen neden daha sağlıklı olduğunu düşündüğünü söyledi mi? tam olarak nereden çıkarmış bunu?

@kahvebitmeden annem spor yaparken daha rahat olur, akıntıyı dışarı salmaz falan diyor. ama ben pedle mutluyum.

@soncaykaldi hijyen meselesi değil o bence. ped daha çok dışarıda uzun süre kalıyorsa mikrobiolojik olarak daha riskli. ama herkesin rahatı sonuçta.

aslında ikisinde de hijyenine dikkat edildiği sürece ciddi bir fark yok. ped uzun süre değiştirilmezse enfeksiyon riski artar tampon da toksik şok sendromu riski taşır. sana hangisi konforluysa onu kullan.

kimse sana ne kullanacağını dikte edemez ya.

@benbisorayim toksik şok sendromu çok nadir bir şey. tamponun yanlış kullanılmasından kaynaklanıyor genelde. ama herkes kendini nasıl rahat hissediyorsa o.

bu başlık bana çok gerçek hissettirdi. anneler bazen bize böyle garip garip şeyler dayatmayı severler işte.

bence açıkça söyle annene, ben pedle daha rahatım diye. sürekli baskı hissetmektense net ol. illa ki alışır :melting_face: