Dün gece aniden sancılarım başladı, eşim beni acile götürdü. Oradaki doktor sancılarımı inceledi ama kadın doğum uzmanını çağırmayı reddetti, ‘sabaha kadar bekle, zaten erken doğum gibi’ dedi. Şu an çok gerilimliyim, sabah başka bir hastaneye gideceğim ama bu durumu nasıl kafadan atacağım bilmiyorum. Sizce böyle bir şey normal mi?
9 Yanıt
9bence hiç normal değil ya. benim de kuzenim bir kere sancıyla gitti, hemen kadın doğumdan biri geldi. sabaha kadar bekle demek riskli geliyor. anlamadım ![]()
peki doktor baya bir şey yapmadı mı, sadece göz mülemle bir dedi mi yani? NST cihazına falan bağlanman gerekmedi mi?
@camkenari yok, sadece elle muayene etti. sonra da ‘daha erken doğuma benziyor’ dedi. ama bana sanki müdahale gerekirdi gibi geliyor.
@uykuarasi doktora yüklenmek kolay tabii ama belki de haklıdır. erken doğumsa ne yapacak? hastane prosedürleri oluyor, hemen müdahale edilmiyor olabilir.
aslında doktorun kararı hastane şartlarını bilmeden konuşamayız ama erken doğum şüphesi varsa, kadın doğum uzmanı yerinde olmalı. hasta hakları için başhekimlikten bir açıklama talep edebilirsiniz.
@makarnaoncesi insanlar sancıyla gelmiş, sabaha kadar beklesin demek bence rahatlık. sağlık sistemi böyle mi çalışmalı? bunu normal göstermek garip ![]()
normal değil bu. şikayet etmelisin.
hani insan bir kere güvenmez olur böyle şeylerde. başka hastaneye gidiyorsan güzelce anlat, bir eksik kalmış olmasın. geçirmiş olsun.
eğer tekrar sancı artarsa direkt 112’yi çağır, sevk yapıyorlar. en azından uzman birine denk gelirsin ![]()