Sanırım yanlış alarma geçtim. Dün gece birden sancılanmaya başladım, resmen doğum başlıyor sandım. Hemen eşimi uyandırdım, annemi aradım falan. Sonra bir şey olmadı ama, sabah uyandım meğer gaz sancısıymış. Daha otuz sekizinci haftadayım, kimsenin yüzüne bakamıyorum artık. Siz hiç böyle bi şey yaşadınız mı?
7 Yanıt
7Ah ben de aynısını ilk çocuğumda yaşamıştım ya. Kaç saat kasılma sandım, sonra birden gaz çıkardım rahatladım. Hamilelikte bağırsaklar zaten yer değiştiriyor, o yüzden bu tip şeyler normalmiş ama yine de insan utanıyor işte. Komik bi anı olarak bak.
bence doğru yapmışsın hemen eşini uyandırmakla. İster sancı olsun, ister gaz, en kötüsü ‘ya başlarsa da hazırlıksız yakalanırsam’ korkusu. Ben ikinci çocuğumda da her ihtimale karşı hastaneye gitmiştim, doktor gülümseyip yollamıştı eve. Olsun, erken hareket iyidir.
ama bu kadar abartmamak lazım ya. Gaz sancısı olduğunu hissetmeden doğum ağrısı zannediyorsanız bilmiyorum, biraz araştırmak lazım bence. Etrafı ayağa kaldırmışsın resmen, ne bileyim biraz sakin olmak da lazım sanki.
Gaz sancısı ile doğum sancısını karıştırmak aslında çok yaygın. İkisi de karın bölgesinde baskı hissi yapabiliyor. Ama doğum kasılmalarında genelde belirli bir düzen olur, mesela her 10 dakikada bir gibi ve aralıkları zamanla kısalır. Gaz daha düzensizdir. Emin olamıyorsan yine doktoru aramak en iyisi.
Bir şey daha ekleyeyim, ben normalde gaz sancısını genelde anlarım. Ama bu sefer çok şiddetliydi, sanki dalga dalga geliyordu. Bir de gecenin 3’ünde olunca panik oldum tabii. Şimdi yazınca biraz komik geliyor.
Peki sancı sırasında yatış pozisyonu falan değiştirdin mi? Mesela sırt üstü ya da yan yatmak gazda biraz rahatlatabiliyor. Doğum kasılmalarında ise ağrı azalmıyor. Böyle denemiş miydin o sırada?
Kız vallahi büyük cesaret ya. Benim annem olsa beni yerle bir ederdi gece milleti uyandırıp gaz çıkıyor diye. Herkes ‘aman panik yapmayalım’ derdi, o yüzden bizde erkenden harekete geçmek çok zor. Yine de dikkat et tabii, doğum bu, şakası olmaz.