Hamilelikten şüpheleniyorum, kafam çok karıştı

Reglim 10 gün gecikti. Birkaç gündür midem bulanıyor ama test yapmaya korkuyorum. Test sonucu negatif çıkarsa belki rahatlarım ama pozitifse ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Daha hazır değilim, erkek arkadaşıma söylesem onu da kaybederim diye korkuyorum. ne yapayım, sizce bu belirtiler kesin mi?

6 Yanıt

6

Bende de bi kere regl gecikmişti, test yapmaya korkmuştum senin gibi. Midem de bulanıyordu ama tamamen strestenmiş. Yani bazen korku ve stres bu tür belirtileri resmen taklit ediyor. Test yapmadan emin olamazsın sonuçta.

Kanka bu tür şeyleri test yapmadan çözemezsin bence. Regl gecikmesi stresten, hava değişiminden falan bile oluyor. Test negatif çıkarsa boşuna bu kadar gerilmiş olursun.

bak şöyle yap: eczaneden bir test al, sabah ilk idrarla uygula. Kesin sonuç istiyorsan kan testi daha net olur, bir sağlık ocağına git. Pozitifse bence erkek arkadaşına en kısa sürede anlat, çünkü tek başına hepsini düşünmen daha zor.

10 gündür regl gecikmesi var ve sen testi hala yapmamışsın, bu bence senin sorumluluğun. Erkek arkadaşını kaybetmekten korkuyorsun ama bu konuda açık olmazsan zaten ilişkiniz sağlıklı ilerlemez. Yani testten kaçmak hiçbir şeyi çözmüyor.

Arkadaşlar yorumlar için sağ olun. Aslında test alacağım ama erkek arkadaşıma nasıl yaklaşacağımı hiç bilmiyorum. Çok kesin bir ilişki içinde değiliz, o yüzden söyleyip söylememe arasında kaldım. Test çıkmadan da nasıl bir tepki veririm bilmiyorum zaten.

Regl gecikmesi hormonal dengesizlik stres mevsim değişimi gibi durumlarla olabilir. Ancak mide bulantısı gibi şikayetler varsa bu durum gebelikle de ilişkili olabilir. Eczane testi bile yapsanız kesin sonuç için bi sağlık kuruluşunda kan testi yaptırmanız daha doğru. Geç kalmanızı önermem