Daha 23 yaşındayım, ilişkimiz bir buçuk yıl ama hiç böyle bir şey beklemiyordum. Ekonomik olarak da çok iyi durumda değiliz, gelecek planları falan yapmamıştık. Test iki çizgi gösterdi, çok kafama taktım. Bu durumda karar almak için neye odaklanmalı? Ekonomik gerçekçilik mi, yoksa ‘bir şekilde halledilir’ mi demeli?
7 Yanıt
7Kızım, bu işler ciddi mesele. Benim kızım olsa önce bi doktora giderdim. Hamilelik kesinleşmeden panik yapma derim çünkü bazen test şaşabiliyor. Eğer doğruysa da sakin kalıp karşı tarafla oturup ciddi bi konuşma yap.
Bu durumda tamamen senin isteğin önemli. Kimse “bir şekilde hallolur” demek zorunda değil. Yük kadının sırtına biniyor hep. Partnerin gerçekten sorumluluk alacak mı, ekonomik durumu toparlamak için planı var mı mesela?
Ya biraz detaylı düşününce şunu anlamıyorum korunmayı nasıl tamamen boşladınız? Daha evlilik yok gelecek planı yok diyorsun. Eğer o anki romantik havayı düşünerek yaptıysanız şimdi daha gerçekçi olman lazım bence
Yanlış hamilelik testi ihtimalini de düşünmek lazım. Mesela son reglin ne zamandı? Gelen çizgiler ince mi, silik mi? İlk test genelde hata yapabiliyor, doğrulamak için kan testi yaptırman önemli olur.
Bugün doktora gittim kan testi de pozitif çıktı. Gerçekten emin olduk hamilelik var. Sevgilimle biraz konuştuk ama hâlâ nasıl plan yapalım bilmiyoruz. Yani açıkçası çok tedirginim hâlâ.
Bence geleneksel bir evlilik düşünmüyorsanız bile ailenle konuşmaya hazırlanman lazım. Çünkü er ya da geç duyacaklar, onun da stresi olacak. Evlilik planı olursa mahalle baskısının da önüne geçersiniz.
Şimdi doktora gittin ve durum kesinleştiğine göre, bir kadın doğumcu bulup kontrol sürecine başlamalısın. Bebeği ister misin istemez misin, o tamamen sana kalmış. Ama hamilelik ilerlerse sağlık açısından erken testler önemli.