Ofiste aynı işi yaptığımız erkek meslektaşım maaşına zam aldı ama ben patronla böyle bir konuşmayı yapmaya çekiniyorum. Zaten iş yerinde sürekli ‘şaka’ adı altında laf sokmalar oluyor. Bence erkeklerden daha çok çalışıyorum ama bu konuyu açamamak beni üzüyor. Sizce nasıl yaklaşmalıyım?
6 Yanıt
6Bence bu durum çok yaygın. Erkekler kendilerini ifade ederken daha rahat oluyorlar galiba. Ben de işe ilk başladığımda aynı senin gibi zam istemeye çekiniyordum. Bir kere o cesareti topladım, sonra hep daha kolay oldu ![]()
kızım bu senin hakkın sonuçta. Erkek meslektaşın istemiş almış. Sen de güzelce sakin bi şekilde konuşursun neden çekiniyorsun ki? Laf sokmalar falan ayrı konu zam istemen ayrı
Ama sen hiç zam talebinden önce verdiğin işin kalitesini sordun mu? Erkek meslektaşının zam alması illa ayrımcılık yüzünden değil belki de senin performansın fark edilmiyordur. Patronu suçlamadan önce içeriği objektif bak bence.
Eğer iş yerinde şaka adı altında laf sokmalar düzenli hale geldiyse bu zaten Çalışma Kanunu’na göre mobbing olarak değerlendirilebilir. Ama zam talebi tamamen ayrı bir konu. İkisini karıştırmadan bir görüşme ayarlaman daha sağlıklı olur.
bir şey ekleyeyim, erkek meslektaşımla zaten aynı pozisyondayız. Performans farkımız yok hatta bence onun yaptığı hatalar yüzünden ben daha fazla mesai yapıyorum. Ama babacan biri gibi davranıyor diye patronla daha sık görüşüyor.
Bence burda bi torpil ya da arka plan ilişkileri olabilir. ‘Babacan biri gibi davranıyor’ demişsin ya, belki onunla özel bir anlaşması vardır patronun. Ay çok çirkin olur ama bu dünyada her şey mümkün.