Karnım sancılanıyor ama doktora gitmeye çekiniyorum

Bir haftadır hafif sancılar hissediyorum ama bugün biraz daha arttı sanki. Tam hamileliğimin ortasındayım ve doktora gitmekten çekiniyorum. Acaba ciddi bir şey mi diye korkuyorum ama boşuna panik yapıp moralimi de bozmak istemiyorum. Böyle şeyler normal mi, yoksa risk almamalı mıyım? Arada kalıp kaldım.

9 Yanıt

9

Hamileyken böyle hafif sancılar olabiliyor ama bir haftadır sürüyorsa biraz garip. Benim ikinci çocuğumda da benzer olmuştu, doktora gittim erken doğum riski çıktı. Aman ihmal etme derim.

Açıkçası ben bu doktora gitmekten çekinme olayını anlamıyorum. Sağlık bu ya, utanacak ne var? Bir şey oluyorsa da erken müdahale daha iyi değil mi? Bence fazla büyütüyorsun basit bir şeyi.

Sancı hareket ederken mi oluyor yoksa sürekli mi var? Bi de ağrı kesici falan içtin mi hiç?

@zeynep34 sürekli değil, ağırlıklı günün sonunda gibi. Ağrı kesici içmedim, içsem zararlı mı olur emin olamıyorum.

Hamilelikte sancı normaldir ancak sürekli bir rahatsızlık varsa sebepler farklı olabilir. Rahim büyüdükçe bağlar gerilebilir ve bu da ağrı yapar ama bazı durumlarda enfeksiyon gibi nedenler de olabilir. Ağrı kesici kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Gecikmeden bir kadın doğum uzmanına görünmenizi öneririm.

@dr_dogru tamam güzel diyorsun ama bu doktorlar bazen gereksiz yere tahlil şunu bunu istiyor. Kadıncağızı da boşuna korkutmayalım. Hamilelik ağrısız mı geçer? Bu kadar panik de iyi değil.

Ben hamileyken hafif ağrılar için bile doktora giderdim. Bazen çok basit bir şey çıkardı ama içim rahat ederdi. İnsanın çocuğu olunca zaten her şeye şüpheyle bakıyor ya, o yüzden bence gitmelisin hemen.

@gizemli_kalp ya tamam insanlar doktora gitmeli tabii de, belki kadının daha önce kötü bir deneyimi oldu bilmiyoruz. Destek olmak varken niye böyle yargılayıcı konuşuyorsun?

Sancının süresi ve şiddeti önemli bence. Gün sonunda artıyorsa belki gün içinde fazla yoruluyorsundur. Dinlenme ile hafiflemiyorsa en azından bir telefonla doktoruna danış bari. Hem için rahat eder.