Dün aile yemeğinde eşimle ufak bir tartışmamız oldu ama normalde böyle şeyleri uzatmayız. Kayınvalidem bir anda konuya dahil olup ‘Zaten çocuk düşünüyor musun, onu bile bilmiyoruz’ dedi. Herkesin içinde böyle konuşması çok garipti. Açıkçası bu konuda eşimle netleşmiş değiliz, ama bu kadar kişisel bir konunun ortada dillendirilmesi de rahatsız etti. Siz olsanız ne yapardınız, susmak mı yoksa tepki göstermek mi doğru?
5 Yanıt
5off tam bi moral bozucu olay ya. benim de oğlanın doğumunda kayınvalidem “hemşire hanım, bu çocuk kime benziyor” diye dalga geçmişti. varmı bi açıklaması, hala sinir olurum ![]()
eşin bi şey dedi mi orada peki? yani konuyu savuşturdu mu yoksa hiç girmedi mi? bence o da önemli biraz.
@aysin_ eşim pek oralı olmadı ya, zaten ortam gerilmişti biraz, ben başka yere çektim konuyu. ama o susunca sanki onaylıyormuş gibi oldu.
@nazli34 bence kayınvalidenin niyeti seni rahatsız etmek değilmiş, yani doğumda falan bazen insanlar saçmalayabiliyor. ama bu durum daha direkt bence, eşinle aranızda net konuşmamanız sıkıntı yaratmış gibi geldi ![]()
bence anne-çocuk ilişkileri hassas bir mesele, büyüklerin müdahale etmesi bu yüzden artırıyor gerilimi. açık ve net sınırlar konuşulursa baştan, sonradan böyle sahneler azalır. biraz baş başa iletişimle çözülür.