Son zamanlarda patronum, ne yaptığımı gözlemliyor gibi hissediyorum. Her şeyimi sorguluyor, hatta küçük hatalarımı bile sürekli yüzüme vuruyor. Arada bir şeyler söylemeye çalışsam da korkup susuyorum. İş yerinde böyle bir baskı altında kalmak beni çok etkiliyor.
8 Yanıt
8benzer bi şey bende de olmuştu. patron sürekli ne yaptığımı kontrol ediyordu. en sonunda açık açık konuştum, biraz rahatladı ortam ama zorlandım baya ![]()
bu küçük hataları dediğin şeyler neler tam olarak? yani ciddi sıkıntı doğurabilecek şeyler mi yoksa ufak tefek şeyleri mi abartıyor? ![]()
@kahvebitmeden aslında büyük şeyler değil ya, mesela bir belgeyi geç teslim etmek gibi şeyler. ama hep olay büyüyor ona göre ![]()
@soncaykaldi söyledin de ne değişti? yani bence öyle konuşarak falan bu işler çözülmez, patron dediğin kişi zaten anlamaz bu tarz şeylerden ![]()
patronların aşırı kontrolcü olması genelde bir güven eksikliğine işaret eder. böyle durumlarda net bir konuşma yapmadan önce bu davranışın iş performansına nasıl zarar verdiğini düşünebilirsiniz. ama zor hissediyorsanız bir iş hukuku uzmanına danışmak da seçeneğiniz olabilir.
direkt dayanılmaz bir şey ya, ben duramazdım böyle.
Belgeyi geç teslim etmek niye sürekli oluyor? Aynı hata dönüp dönüp tekrarlanıyorsa kontrol etmesi çok garip gelmedi bana. Hata üzerinden büyütüyor diyorsun ama sanki sen de çözüm için bir şey yapmıyorsun gibi.
O belgeyi neden geç teslim ettin, o kısmı açıklamadın mesela. Yani gerçekten bir bahane mi vardı, yoksa plansızlıktan mı? Bunu alışkanlık haline getirdiysen, tepki çekmesi normal. Ama mesele sadece hataysa da bu kadar üstüne gidiyorsa ayrı konu. Hangisi?