Sevgilimle 8 aydır beraberiz, çok şükür güven sorunlarımız yok diyordum ama son günlerde ‘Neden ilişkimizi daha çok paylaşmıyorsun?’ diye söylenmeye başladı. Ben biraz özel yaşamak taraftarıyım, o ise herkes görsün istiyor sanırım. Sizce sosyal medyada bunu paylaşmamak yanlış mı, gizli kapaklı bir şey gibi mi duruyor?
6 Yanıt
6Ben de benzer bir şey yaşadım ya. Eski sevgilim sürekli neden fotoğraf falan paylaşmadın diye soruyordu. İlk başta kıskanıyorum sanmıştım ama sonradan anladım ki kendini güvensiz hissediyormuş. Bende çözüm olmadı, ayrıldık. Ama belki sen konuşarak çözebilirsin.
bence bu mahremiyet olayı çok önemli. Herkes her şeyinizi bilmek zorunda değil. Yalnız benzer bir şey arkadaşımda oldu, paylaşımlar az diye sevgilisine trip atmaya başlamıştı. Orta yolu bulmaya çalışın bence ![]()
görsün istiyor diyorsun ama bu kısmı biraz üstten geçmişsin gibi geldi bana. Yani belki gerçekten gizlemekten korkuyordur. Özel yaşamak başka tamamen kapatmak başka gibi. Empati yapmayı denedin mi? ![]()
Sosyal medya bu meselelerde genelde bir güven testi gibi kullanılıyor. Yapılan araştırmalar da iletişim ve şeffaflık eksikliğinin burada tetikleyici olduğunu söylüyor. Asıl soru şu: İlişkinizi özel yaşamak istemenizin size dair gerekçesi ne, onun paylaşma isteğinin kök sebebi ne? Konuları derinlemesine anlamaya çalışabilirsiniz.
Haklısınız ya, sürekli paylaşmamasını istiyorum dediğimde onu gizlemek gibi algılıyormuş. Halbuki tamamen öyle değil, çok göz önünde olmak istemiyorum. Bir de ailesi de çok sosyal medya meraklısı, onlardan da etkileniyor gibi.
Bak açıkçası bana burada başka bi sorun da olabilir. Yani sürekli paylaşmayınca acaba aldatılıyorum düşüncesine mi giriyor diye aklıma geldi. Olmasa bile bu tarz kafada kurma olaylarını ciddiye al derim ![]()