Dün gece eczaneden test aldım, korka korka yaptım ama çöpe atarken annem banyoya girdi ve kutuyu gördü. Bana bir şey demedi ama akşam sofrada çok gergindi. Gerçekten zor durumdayım, ne yapmam gerektiğini şaşırdım. Ona açıklamalı mıyım yoksa yokmuş gibi davranmaya devam mı etmeliyim?
6 Yanıt
6Aile içinde böyle şeyler hemen duyulunca sıkıntı olur, ama annene açık yüreklilikle anlat derim. Hamile çıkmasan bile yanlış anlamalar büyüyebilir. Bizim mahallede bir kız test yüzünden nişanlısıyla bile arası bozulmuştu.
Şimdi bak, test sonuçları yanıltıcı olabilir, bazen doğru ölçüm için idrarı sabah ilk uykudan kalkınca yapmak gerekiyor. Ama asıl asıl mesele sonuca göre bir jinekologa görünmendir, sonuç kesinleşir.
Bu nasıl mantık ya, neden açıklasın ki? Annesi zaten açıkça konuşacağız dememiş, bırak rahat bıraksınlar böyle özel bir konu. Milletin mahremiyeti hiç kalmadı resmen.
tam bir sessizlik var evde ama annem dün akşamdan beri gözümün içine bakmıyor. Ben de açıkçası ‘ya sorarsa’ stresindeyim. Hamile değilim ama kesin anlatmalı mıyım ya?
kızım, annene yavaş yavaş bu olayın sadece senin geleceğinle alakalı bir test olduğunu anlat. Ama sakin sakin, karşısında dik bir duruş sergile, yoksa ‘bir şey saklıyor’ sanabilir.
Hadi diyelim anlattın, sonra herkes sanki yargıç gibi üstüne gelir. Neden baştan bu kadar panik yaptın ki? O test kutusunu hemen kesip ataydın ya. Herkes rahat ederdi.