Diyetin gizli kuralı, bunu bilmiyor olamazsın!

Bir arkadaşım diyet yaparken tamamen bilinçsiz kalmamak için bir sırdan bahsetti. Her gün bir öğünü atlamak gerektiğini söyledi. Çok başımı döndürdü, çünkü bu durum sağlıklı mı, anlamadım. Acaba bu gerçekten işe yarar mı yoksa zararı daha çok mu olur? Denemeli miyim?

kesinlikle yanlış bilgi bu.

ben de bir ara öğün atlayarak kilo vermeye çalıştım, iki hafta sonra halsizlikten yataktan kalkamadım. Başka yöntem dene bence :joy:

Arkadaşın bunu nereden öğrenmiş, bi kaynağı ya da uzman görüşü var mı? :face_with_hand_over_mouth:

@yazipsildim galiba sosyal medyada bir yerde görüp kafasına göre yorumlamış. Ama ben yine de emin olamadım :smiling_face_with_tear:

@kahvebitmeden sen halsiz kaldın diye herkese öyle olacak diye bir şey yok. Bence bu kişiye göre değişir.

öğün atlamak metabolizmayı yavaşlatabilir ve uzun vadede kilo vermeyi zorlaştırır. Sağlıklı bir beslenme uzmana sorularak yapılmalı bence.

Öğün atlamak yerine öğünlerin içeriğine odaklanmayı denediniz mi hiç? Mesela porsiyon küçültmek ya da karbonhidratı azaltmak gibi. Daha sürdürülebilir olabilir.