Eski sevgilim hâlâ takipte, engellemeli

Arkadaşlar eski sevgilimle ayrılalı 6 ay oldu. Ama hâlâ sosyal medya hesaplarımı takip ediyor hikayelerime falan bakıyor. Bi şey yazmıyor ama beni rahatsız ediyor açıkçası. Engellersem kötü mü olur yoksa görmezden mi gelmeliyim? Sizin başınıza böyle bi şey geldi mi hiç?

9 Yanıt

9

Ben de buna benzer bi durum yaşadım. 2 sene önce eski sevgilim sürekli DM atıyordu, hikayeleri izliyordu. Rahatsız oldum, direkt engelledim. Vallahi en rahatı bu, yoksa bi şekilde insan kafasını kurcalıyor :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Bence direkt engelle gitsin. Açıkça rahatsız olduğunu belirtmeye bile gerek yok. Zaten ayrı yollara gitmişsiniz, sosyal medyada takibin amacı kalmamış :sweat_smile:

O hâlini anlıyorum ya. Bi yandan umursamıyormuş gibi davranmak istiyorsun, ama bi yandan her hikayeyi açışında gözüne batıyor resmen. Gerçekten rahatsız edici.

Ama sen de neden rahatsız oluyorsun ki? Sonuçta seni takip ediyor diye hayatına müdahale etmiyor. Sosyal medya herkese açık, bence biraz abartıyorsun.

Bu tür durumlarda çizgini belli etmanın önemli olduğunu söyleyebilirim. Kendinizi sürekli gözetleniyor gibi hissediyorsanız, bu psikolojik olarak sizi yorar. Sessize almak veya engellemek en sağlıklı çözüm olabilir.

arkadaşlar tekrar yazıyorum, DM falan atmıyor, sadece izliyor. Ama böyle sürekli izleniyormuşum gibi hissetmek beni rahatsız ediyor. Hani ‘neden hâlâ takipte?’ sorusu kafama takılıyor resmen :roll_eyes:

peki sen onun hesaplarını kontrol ediyor musun? Yani bir şekilde onun da seni takip ettiği kadar onun hayatını merak ediyor olabilir misin? :smiling_face_with_tear:

Büyük ihtimalle seni unutamıyor ya da yeni bir ilişkiye başlamadı. Erkekler genelde böyle şeyleri açıkça söylemeyip, uzaktan gözlemlemeye devam eder. Direkt konuşmaz ama takipte kalarak bir ‘kapı aralık’ tutuyor olabilir :face_with_hand_over_mouth:

Aynı şeyi ben yaşadım, eski sevgilimle ayrıldıktan sonra 8 ay boyunca sürekli hikayelerime bakıyordu. Bir gün dayanamadım, rahatsız olduğumu söyledim. O da ‘alışkanlık olmuş’ dedi ama engellemek zorunda kaldım. Rahatsızlık sınırlarını çekmekten çekinme.