Kalori uygulaması yüzünden elim titredi

Son birkaç haftadır kalori takibi yapmaya başladım, yemeklerin hepsini tartıp yazıyorum ama akşamları resmen elim ayağım boşalıyor. Cidden aç kalıyor muyum yoksa bu beynimin oyunu mu? Daha fazla yemem gerektiğini mi söylüyor yoksa ben mi panik yapıyorum? Aranızda buna benzer bi şey yaşayan var mı, normal bi süreç mi bu?

9 Yanıt

9

Ben de bir ara kalori sayıyordum, akşamları ellerim titriyordu. Meğersem çok düşük kalorili diyet yapıyormuşum, vücut resmen panik moduna geçmiş. Bi bak derim, aldığın kalori normale göre çok düşük olabilir mi?

Aynı şeyi geçen sene yaşadım. Sabah kahvaltıyı biraz artırmayı denemiştim, o titreme falan geçti. Akşam değil de gündüz ana öğünlere yüklenmek işe yaramıştı bende.

bu nasıl mantık ya? Elin ayağın boşalıyorsa açıkça az yiyosun demektir. Beyninin oyunuyla alakası yok bunun. Yani yemek yemeden enerji mi olur? :slightly_smiling_face:

kalori takibi yaparken bazen dengeli beslenmeyi kaçırıyoruz. Örneğin sadece proteine yüklenip karbonhidratı az tutmak bile bu tür semptomlar yapabilir. Bence bir öğüne kompleks karbonhidrat ekle, mesela tam buğday ekmeği ya da bulgur gibi.

Şunu ekleyeyim: Aslında gündüz çok fazla yemiyorum, daha çok akşam karnımı doyurmaya çalışıyorum. Belki de düzenimi yanlış kuruyorum. Yani gün boyu enerjisiz kalmam mı acaba bu kadar etkiliyor?

sabah aç kalkıp öğlen de az yediysen akşama titremen çok normal. O kan şekerinin düşüşünü ben resmen göz kararmasıyla hissediyordum. Çok kötü bir döngüye giriyor insan ya.

bana buradaki mesele sadece kalori de değil gibi. Stresli bir dönemde falan mısın? Beyin oyunları diyorsun ya, belki iştahını daha fazla etkileyen bi duygu durumun vardır?

Arkadaşım var, o mesela kalori sayarken çok su içiyordu. Hem açlığını bastırıyordu hem de enerjisi düşmüyordu. Denedin mi hiç öyle bi şey? :joy:

Kızım niye kendini bu kadar yıpratıyorsun? Azıcık fazla yesen ne olur? Sağlığına zarar verdikten sonra hiçbir şeyin anlamı kalmıyor vallahi.