Bir arkadaşımın geceden kalan elbisesini ödünç almıştım. Birkaç küçük yırtık oluşmuş farkında olmadan. İade etmeden önce terziye mi gitsem yoksa direkt arkadaşa açıklasam mı, bilemiyorum. Çok uğraşarak aldığı bir parça, bozulursa bana ayıp olur diye düşünüyorum. Sessizce tamir ettirip öyle mi vermeli, yoksa baştan açık açık konuşmalı mıydım?
sessizce terziye götür bence ya, millet böyle şeyleri fazla büyütüyor. ben bi kere düğünde düşüp yırttım, hiç anlatmadım. verdim gitti.
pardon da böyle anlamlı bi parça dedin vermek istemezdim demiş, niye alıyorsun ki? çok mecbur muydu bu? anlat bakalım.
@soncaykaldi çok özel falan demedi ama ödünç vermekte kararsızdı. ben ‘bi gece giyeceğim, özenirim’ dedim. o yüzden pişman olacağından korkuyorum şimdi.
arkadaş dediğin yırtılmış elbiseye takılmaz ya, bi yanlışlık olmuş dersin, tamir de teklif edersin. sessiz tamir işi ayıp olur. bence anlatasın ![]()
terzilik işler de değişti bu arada, öyle eski dikişler falan yok. kumaşa göre güzel kapatamazlarsa daha bariz durabilir. direkt konuşmak mantıklı.
@benbisorayim di mi ya, tamir ettirip kötü olunca iki kat tatsız olur bence de. hatan varsa dilemek erdemdir tamam mı? yırtılmasın diye dikkat eden kişileriz biz.
ne gerek var ya, tamir ettir öyle ver işte.
Tamir ettirip verirken söylememe fikri bana riskli geliyor. Ya terzi işi belli oluyorsa ve bu sefer senin fark ettiğini, sakladığını anlarsa? Hem zararı, hem güveni kaybedersin. Net ol bence, konuşmadan çözülmez bu.